[]

Foursquarein hayatımızdaki önemi

Foursquaree ilk başta bilmediğim yerlerden haberim olur, yorumları okurum mantığıyla bakıyordum. Lakin şimdi fark ettim ki hiç de öyle bir işlevi yok. Herkes gerçekten bakın ben geziyorumcu. Ben bir ilk aldığım gün anı olsun diye çekin yaptım bir de benim için gerçekten önemi olan bir yere gittiğimde. Ama insanlar her gittiği yerde yapıyor. Gerçekten eleştirmek amacıyla değil de bir işlevi önemi varsa bileyim silmeyeyim diye yazıyorum bunları. Ağbi bu foursquare ne işe yarıyor? Kullananlar niye kullanıyor?




 
ben bakiyorum etrafta gidebilecegim nereler var diye, yorumlara da bakiyorum siklikla.


  • she was my baby  (02.02.14 14:56:17) 
Gerçekten herkesin hava atmak için kullandığını düşünüyorsanız silin gitsin. Şahsen ben yeni gittiğim bir yerde 4sq yorumlarına bakmadan sipariş vermiyorum neredeyse artık. Onun dışında yakınlarda kimse var mı diye görmeye yarıyor ama benim için pek önemli değil o. Bence siz gereksiz arkadaşlarınızı takibi bırakıp mekan bilgilerine odaklanın.


  • whoosie  (02.02.14 14:56:25) 
kimin nereye çekin yaptığına bakmıyorum ben de mesela. 1 sene sonra buraya en son geçen sene geldin demesi hoşuma gidiyor. başka şehre gittiğimde bilmem şu kadar mil uzaktasın demesi filan... bazen de hatıra oluyor. senle en son nereye gitmiştik diyorum. bakıyor ve görüyorum.

başkalarınınkine aldırmadan devam edin sizin için gerçekten önemli olan yerlerde çekin yapmaya. bi gün bakarsınız aynı yerde bi arkadaşınız olduğunu söyler, yanına gidersiniz filan...
  • supergirl  (02.02.14 15:01:19) 
Kendini her akşam x'house y' fakirhanede diye check in edenler var...

Ben gittiğim mekanlardaki güzel kızların profiline bakıyorum...
Genelde olmaz ama olurda biriyle kesisirsek bilgilerine filan bakıyorum gibi gibi...
  • pisuvardandumancikartanadam  (02.02.14 15:01:45) 
Whoosie +1. Hİç de öyle bi işlevi yok demek sanki biraz kişi kendinden bilir işi misali, demek ki sen hava atmak için kullanıyorsun. Sırf dün gece gittiğim yeri 4sq'dan buldum, sonra yanıma cumartesi evde canı sıkılan bi arkadaşım yakında olduğumu görüp atladı geldi. En çok kullandığım uygulama olabilir.


  • roket adam  (02.02.14 15:05:04) 
Mekanın yorumlarına bakarken çekin de yapıyor musunuz? Dediğim gibi ben de başta mekanlar hakkında bilgi edinmek için olduğunu düşünüyordum da bıdıbıdıs home bıdıbıdıs şato çekinleri sıktı. Arkadaş çevrem mi şey aceba? :i
Bir de böyle güzel foursquare hesapları gibi bir şey var mı? Değişik yerlere giden falan?

  • okuyamıyom ben ya  (02.02.14 15:08:19) 
bazı yerlerde check-in ikramı ya da indirimi olabiliyor.


  • kral lear  (02.02.14 15:15:57) 
Uygulamayı silmek yerine tuvalette bile check in yapan adamları sil.


  • cunupkral  (02.02.14 15:57:44) 
kral lear +1.

baska bir avantaj öngöremiyorum. kullanmamayi tercih ediyorum. anlamsiz "bence"
  • wiillii  (02.02.14 16:28:33) 
yeni bir mekana gittiğim de mutlaka sipariş öncesi yorumlara bakarım. ve başkaları da faydalansın diye yorum bırakıyorum.
gideceğim mekanları da foursquare den buluyorum. misal ankarada onlarca mekan var. yorumlar çok etkili benim için. benim için facebook tan bilmem neden daha çok kullandığım bir sistem.

  • start over  (02.02.14 17:10:57) 
Chrck in yaptığın yerdeki insanları da görüp ekleyebiliyorsun.


  • phoenixboy  (02.02.14 18:39:34) 
hatun düşürenler varmiş :D


  • cunupkral  (09.02.14 06:04:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.