[]

muhabbet kusu hastalıgı

muhtemelen ilk cevap veterine götürün olacaktir ama bugunun pazar ve bulundugum yer itibariyle maalesef bu mümkün degil.
kusum yerde halsiz öylecene yatiyo. ciliz cirpinislari oluyo ara ara ama öyle kaliyo. sanki ayaklarına söz geciremiyo gibi. bazen kafasını ceviriyo 180 derece. bir de elime aldıgımda hissettigim kadariyla kalbi fazla atiyo gibi.
agzına soguk algınlıgı damlası, ve vitamin damlattim sıcak bi yere koydum simdilik. sorun ne olabilir? beyin kanamasi olma ihtimali var mi?


 
kaç yaşında? evde serbest miydi yoksa kafesindeyken mi oldu?


  • patricia kitten  (02.02.14 12:18:26 ~ 12:18:34) 
hayvan can çekişiyor. özel veteriner yok mu, hergün çalışıyorlar. paran yoksa borç iste götür. ölecek çünkü o. üzmek istemiyorum seni ama gerçek bu.


  • rock n roll  (02.02.14 12:18:40) 
çok üzgünüm ama rock n roll haklı. kendini hazırlamaya çalış lütfen. muhabbet kuşları genellikle bu şekilde ölüyor.


  • moroff  (02.02.14 12:23:20) 
uzaktı baya veteriner o yüzden tereddüt etmistim eger soguk algınlıgı felansa daha kötü olabilirdi. sonra vazgecip götürdüm ama yarı yolda öldü. Sizce sorun ne olmuş olabilir? kus yavru degil ama tam yasini da bilmiyorum fazla olmamasi lazim. Kafesteyken oldu.


  • sylow  (02.02.14 12:26:41) 
kafesi temizleme veterinere götürürken, dışkı tahlili gerekebilir. yem ve su kabını dışarı çıkar. kafesin etrafını havlularla, kalın örtülerle sar. nefes alacağı açıklık bırakarak hemen taksiyle götür. çok hassas kuşlar bunlar. bu dediklerimi yaparken hayvanı korkutma, çok streslidir o şimdi.


  • rock n roll  (02.02.14 12:29:43) 
öldü mü, başın sağolsun, üzüldüm.


  • rock n roll  (02.02.14 12:30:27) 
kafeste tekse yalnızlıktan sebepsiz yere ölebiliyorlar.


  • Leporidae  (02.02.14 12:31:15) 
teşekkürler rock n roll. @leparidae hayir kafeste yalniz degildi de ölüm sebebini merak ediyorum aslinda. bunu ögrenebilmemiz mümkün degil degil mi? yani saçma ama üniversiteye felan götürsek otopsisine felan ugrasirlar mi?. ya da takdiri ilahi midir:)


  • sylow  (02.02.14 12:43:53) 
Bi sey dicem. Kardesim asiri derecede muhabbet kusu meraklisi oldugundan artik 10 u gecmistir muhabbet kusu sayimiz. Oldugu de oldu, kactigi da vs.

Kuslar sicagi sevmez yalniz. Cok sicaga gelmez. Biz soguk odaya koyuyoduk tabii oyle asiri bi soguk degil de sicak yaramiyor kuslara pek fazla. Ayrica kusa haslanmis yumurta vermek de cok iyi. Kafesin de yem kismina falan koyabilirsin. Kuscu soylemisti bize de. Onun haricinde kara lahana da verebilirsin. Babam bahceden alip bi lahana yapragini asiyordu kafese. İyi geliyodu.

En onemli kilit nokta, kuslar sicagi sevmeez!

Sicak yuzunden olebiliyo kuslar daha cok, aklinda bulunsun. Bu kus daha cok hasta olmus ondan olmus. Bizim en eski kus gibi. :( Yimirta falan ver iste protein alir hayvan da. :)
  • barbara herhalde barbara manken olan  (02.02.14 13:51:33) 
bi tarif vardı, haşlanmış yumurta sarısını az balla karıştırıp bulamaç halinde veriyorlardı çok seviyordu o kuşlar.

başın sağolsun
  • patricia kitten  (02.02.14 19:34:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.