[]

yabancilar neden normal seslerinden daha kalin sesle konusuyor?

20li yaslardaki erkeklerde goruyorum ben bunu. adam bildigin kalinlastiriyor sesini cok bariz. 30 yasindan sonrakilerde yok, onlar normal. erkekligini gostermek icin midir nedir bu? cok mu testosteron salgiliyorlar? ergen de degiller bu arada 18 20 22 yasinda adamlar.

turklerde yok heralde boyle bir sey daha once gormedim ama ingilizce ve almanca konusan genclerde gordum bunu cok net. digerlerini bilemeyecegim. cok ilginc gercekten

18 19 yasindaki cocuklarin sesi profesorlerden daha kalin. degil de kalinlastiriyorlar iste.

nedir bunun sebebi var mi benim gibi dusunen

 
cok ingilizle tanismadim ondan emin degilim, kanadalilar ve almanlarda gordum


  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.02.14 03:11:02) 
Bu tum yabancilarda olan ortak bir ozelliktir. Afferim iyi swzmissin. 30 yaşına kadar ses kalinlastirir bunlar.


  • bilan  (02.02.14 03:25:23) 
dilden olabilir mi?
benim ingilizce konusma sesimle turkce konusma sesim cok farkli mesela.

  • fauxhumanitas  (02.02.14 03:30:41) 
@bilan dalga mi geciyorsun ciddi misin anlamadim abi. uzakdogulularda yok mesela

@fauxhumanitas 30 yasina gelince baska dil konusmuyorlar?
  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.02.14 03:57:25) 
hayir, sana fonetik olarak, ses olarak tuhaf geliyor olabilir ama kendi dilleri ile ilgili bir sey, sen o dilin icerisinden bir insan olmadigin icin sana yapay geliyor olabilir. fakat dogal konusmasi budur. cunku benim rastladigim almanlar boyle degil. kanadalilar da oyle degil. dil fonetigi ile alakali bir dissallik durumu olabilir.


  • fauxhumanitas  (02.02.14 04:10:58) 
hakket bağırarak konuşuyor davarlar. bir okul bahcsince kalabalığın arasından çok rahat secebilirsin iki ingilizin kendi arasındaki konuşmayı.


  • mrthany  (02.02.14 04:13:01) 
@fauxhumanitas hmm ingilizcenin icinde sayilirim senelerdir.. tabi ki anadilim degil ama.. izledigim hic bir filmde insanlar boyle konusmazken, radyoda boyle konusulmazken tv de boyle konusulmazken talk showlarda boyle konusulmazken ve dedigim gibi belli yasi gecmis insanlar boyle konusmazken yasitlarimin bu sekilde konusmasini aciklamiyor soylediginiz sey?

belki de bana denk gelmistir hep bilmiyorum. ya da belki siz dikkat etmemissinizdir
  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.02.14 04:43:07) 
benim dikkat etmemem mumkun degil. ya senin karsilastiklarin oyle, ya benim karsilastiklarim oyle degil. agree to disagree diyelim.


  • fauxhumanitas  (02.02.14 04:47:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.