[]

Hangi savunma sporuna baslayayim

Bir hanim arkadasimdan geliyor soru:

"Simdi ben savunma sporu yapmak istiyorum. Ama o kadar cok cesidi var ki karar veremiyorum bana hangisi uygun? Boy 165 kilo 50 ama gucsuz degilim. Kodummu oturtabilcek kapasitem var. Bi de senelerce bale yaptim aciya dayanikliyim esnegim. Millete sordum kimsenin bi fikri yok."


 
wing tsun.


  • camino real  (01.02.14 23:57:23) 
boy 165 kilo 50 ise kesin güçsüz. güçsüz olmama ihtimali yok kendini kandırmasın :)


  • fuerteventura  (02.02.14 00:06:27) 
(bkz: krav maga)


  • oldu görüşürüz  (02.02.14 00:16:43) 
Sporu falan boşverip Krav Maga öğrensin.


  • heritage  (02.02.14 00:18:09) 
kick box iyidir hoştur. ama arkadaşın minyon biri olduğu için daha teknik bir spor yapmalı.


  • icim urperiyor  (02.02.14 00:19:08) 
160 boy 50 kiloyla ninjutsu yapılır tabiki.


  • durbikonusucaz  (02.02.14 00:29:59) 
kendinizi korumak için mi spor olsun diye mi ?

ikisi de diyorsanız judo var. ilkokul 5 - lise 2 arası judo yaptım. hayatımda hiç toplu kavga etmedim ama iki kere teke tek kavga etmiştim, judo sayesinde tek hamlede yere indirmiştim. ek olarak şu an sahip olduğum vücudumu judodan aldığım altyapıya borçluyum. oldukça eğlenceli bence.

judoda amaç saf güç kullanmak yerine rakibin ağırlığını kendi isteğimize göre yönlendirerek durumdan yararlanmak. bu nedenle kadınlara diğer savunma sporlarına göre daha uygun olduğu düşünüyorum.

www.youtube.com
  • empati kuramayan psikolog  (02.02.14 00:34:47) 
savunma amacıysa biber gazı alsın. hiç kendini kandırmasın o sporlarla sarhoş, tinerci falan böyle olmuyor yanına usul usul yaklaşıyor bir bakmışsın öyle duran adam bıçağı sokuvermiş yani savunma olayı pek geçerli olmuyor, keza sokak kavgasında da. türkiye'de sayılı olan, insan üstü bir eğitim gören bir kişiye bakalım. (bkz: zeki şen )


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.02.14 00:53:42) 
savunma amaçlı kullanılabilecek bir spor: mma yani mixed martial arts


  • m e l t e m  (02.02.14 01:12:45) 
bale yaptıysa ve esnekse bacakları kuvvetlidir ve çok teknik vuruşlar yapabilir. sokakta çok bir katkısını göremez belki ama taekwondo bacakların yoğun kullanıldığı bir spor. esneklik de gerektirir. ancak taekwondo savunma değil saldırı sporudur. bloklama vs yoktur. doğrudan rakibe atak vardır. önce savunma sonra atak için judo ve aikido lazım.


  • kallesnikof  (02.02.14 01:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.