[]

iskoclar nasil insanlar? - iskocya'da yasanir mi?

bati-kuzey avrupalilarin geri kalani gibi irkcilar mi cok?

bana tepelerinden yesilliginden viskilerinden bahsetmeyin la onu her yerde buluruz insanini soruyorum. tamam birlesik kralliga bagli ama nufus genel olarak ingiliz degildir heralde iskoctur? ingilizler gibi piclik var mi kanlarinda?

nedense iskoclari ve irlandalilari bati ve kuzey avrupalilardan farkli goruyorum. almanlar fransizlar iskandinavlar hollandalilar vs. cok irkci gelirken bu ikisi cok babacan insanlardan olusuyor gibi hissediyorum, filmler yuzunden olusan sacma sapan bir hissiyat mi bu?

 
Bir tanıdığımın tanıdığı (ben tanımıyorum), bu tanıdığım ile İskoçya'ya gitmiş. Oradan da bir kıza aşık olmuş, onunla evlenmek istemiş. Onlar da böyle klan klan yaşıyorlar. Klana girebilmek için bir milyon testten geçmek zorunda kalmış. İşte direk taşıma, güllemsi şeyler fırlatma gibi, klana yeterince güçlü olduğunu kanıtlamış. O yetmemiş, bizimkine de yaptırmışlar bunu. Öyle evlenebilmiş.

Ama onun dışında döndüğünden beri İskoçya'da, İskoçya diyor. Çok misafirperver ve süper insanlar olduğunu, oraya yerleşmek istediğini söylüyor. İrlandalı bir iki kişi tanıyorum, onlar da "sülalem raad" havasında çok neşeli insanlar. Kimse için de senin nereden olduğun umurunda değil, keyiflerine bakıyorlar. Gelip "n'aber matey" diyorlar, sarılgan insanlar.

Al işte İrlanda
www.youtube.com

Ek olarak şunu söyleyeyim: Hatta genel olarak Avrupa'da olan burnubüyüklük pek yok gibi.
  • aychovsky  (01.02.14 22:17:39 ~ 22:26:12) 
@aychovsky ahahahah cok iyi ya. direk braveheart taki gulle sahnesi geldi aklima

simdi bulundugum yerde de cok iskoc cok irlandali var cok tatli insanlar gibi geliyor. izledigim takip ettigim komedyenler de irlandali conan olsun bill burr olsun louis ck olsun.. vallahi bir sey var bu insanlarda insani ceken
  • babamasoliimbananickaldirsin  (01.02.14 22:25:37) 
iskocya ya gittigimde kapidaki polis son derece guleryuzlu welcome sir dedi. passport please dedi. 2 sohbet etmistik. avrupa ulkelerine gittigimizde karsilastigimiz uyuz bakislar itilmeler kakilmalar ve tacizlee yoktu. nufus orani cok dusuk. dag bayir ova ve muazzam. yani firsatin varsa dusunme kardesim. boyle bi memleket yok.


  • slevinkelevra  (01.02.14 23:32:27) 
çok iskoç tanıdım. mal gibi herifler. zorunda olmasam konuşmam bir daha.


  • faaip de oiad  (02.02.14 00:09:03) 
@faaip de oiad biraz daha detayli cevap verirseniz memnun olurum

@darknum_ stereotype lar bosuna yok. genellemelerin cogunun dogru oldugunu dusunuyorum. tecrubelerimle de onayladim defalarca.. bir kac toplum disinda bati ve kuzey avrupalilarin irkci oldugunu dusunuyorum evet. sozlukte okuduklarimdan degil bizzat yasadiklarimdan yola cikarak konusuyorum
  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.02.14 01:17:25) 
valla panpa 4 sezon full UK vatandaşı gelen bir otelde çalıştım. çok esmer değilsen sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.arap sanip fobi olabiliyor. ama onların kafa yapısını,sistemini çözmen lazım ki bu da çok almaz 2-3 aya anlarsın ne tarz bir insan olduklarını.bize normal gelen onlara ekstrem geliyor ya da vice versa. belki de çoktan çözmüşündür.

ama sorduklarında from Turkey dediğinde iskoçyadayken bir hayal kırıklığı ifadesi görebilirsin bazı insanlardan.

ama ingiltereye göre daha az türk varsa daha iyidir senin için.

maalesef Türklerin çok olduğu yerde Türkleri sevmiyolar avrupanın çoğu yerinde,neden diyince orda yaşayıp iş yapan adam bunlara aklınca kazık atmış,bir ipnelik çevirmiş oluyor o açıdan dedim sakat.

Türk'ün çok olduğu yerden kaçıcaksın aga.
  • rudeboy  (02.02.14 09:26:19) 
türkiye'de yaşayıp da avrupa'daki ırkçılıktan korkmak da ilginç bir durum.


  • baldur  (02.02.14 09:33:36) 
@rudeboy abi bu soylediklerin irkciliga giriyor iste.

benim anlamadigim mesela italyanlar o kadar sene amerika'da mafya vs acayip suclar islemisler sadece dolandirma vs degil sayisiz cinayet vs. kimse italyan deyince hayal kirikligi yasamiyor, tam tersi bayiliyorlar. ben de bunu anlamiyorum.. o dolandirilma vs yalan bence o kadar salak olamaz insanlar, bir kac kisinin yaptigi seyi 70 milyona yaymak nasil bir zeka ornegidir? o zaman breivik bir suru insan oldurdu norveclilerden korkalim. oyle sey mi olur la. bu kafayi anlamiyorum ben de

@baldur turkiye'de degilim artik neyse ki.. turkiye cok bambaska bir durum abi haklisin. turkiye bitmis..
  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.02.14 19:15:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.