[]

Arpacık Nasıl Geçer?

Annemin gözünde birkaç hafta önce arpacık çıktı fakat hala geçmedi? Nette biraz araştırdım ama tam bir şey bulamadım? Arpacık neden olur ve nasıl geçer? Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler




 
gözünü temiz tutsun sıcak suyla, sıcak sallama çay poşeti ile kompres yapsın. papatya çayı daha iyi geliyormuş.

göz yaşı kanallarının tıkanması ve iltihaplanmasıyla çıkıyor.
  • [silinmiş]  (01.02.14 19:08:20) 
bende çıktığı zaman şişkinliğin üzerindeki kirpikleri(korkulacak kadar değil, en fazla 3-4 tane)cımbızla kökünden alıyorum.bugüne kadar kendimde gözlemlediğim, hep daha çabuk iyileştiği bu şekilde.


  • kaymaktutmayansicaksut  (01.02.14 19:13:41) 
annemin o kirpikleri çekecek kadar cesur olduğunu zannetmiyorum :) daha çok şunu sürün bunu sürün derseniz onları söyleyebilirim. Çay poşetini denetiyorum birazdan


  • gossipgirl  (01.02.14 19:22:39) 
anneannem olsa şimdi gel bir tüküreyim gözüne derdi. dua edip pupupu yapıyor, öyle tükürmüyor da şey işte, anladınız :)

bir de kocakarı ilacı olarak sarımsak sürerler kimi yerlerde. sabun kaçıran da oluyor bu gibi durumlarda. ne kadar sağlığı etkiler bilemem ama ben de denedim kullanılmamış temiz sabunu sallama çaydan fayda göremeyince, faydalı olmuştu.
  • mimimi  (01.02.14 19:22:44) 
Kimse 41 kere göze vurulacak dememis hayret. :))

Ne zaman arpacik cikcagini hisseden bi arkadasim olsa refleks olarak bunu yapiyor ilk.
  • la traviata  (01.02.14 19:27:39) 
kirpik dibi iltihabı olduğu için inanın ki kirpikleri çekmek çok işe yarıyor.bunun dışında antibiyotik göz damlaları ve pomadları eczaneden temin edebilirsiniz. eczacı gereken yardımı yapacak, uygun olanı verecektir. fiyatları da oldukça uygun zaten ilaçların. geçmiş olsun tekrardan.


  • kaymaktutmayansicaksut  (01.02.14 19:36:17) 
terramycin pomad al, gözünü ılık su ile yıka, kurut sonra da aşağı göz kapağının beyaz olan kısmına sür, gözünü belli bir süre kırp, etraf bulanınca da gözlerinin ikisini de kapa, bir müddet böyle bekle. gün boyunca 3x1 şeklinde yaparsan ve göze mikrop bulaşabilecek herhangi bir konteminasyon yaratmazsan, işte elinle gözünü ovuşturmazsan, makyaj yapmazsan falan iyi olur. hatta o pomadı sadece gözüne değil yara olan herhangi bir yerine bile sürebilirsin, mucize gibi bir şeydir. büyüklüğünü bilmiyorum ama bir hafta, on gün içinde iyi bir etki görebilirsin. geçmezse okut duası kuvvetli birine, o da olmazsa bir göz doktoruna git ki ufak bir işlemle onu oradan almak isteyebilirler. Bunların hepsi mi? hem denendi, hem de öğrenilen tıbbi bilgi.


  • aduketim 30cm  (01.02.14 20:08:25 ~ 20:09:48) 
sarimsak arkadasim.
ikiye bol sarimsagi, sur arpacigin ustune. gozun icine degil, arpacigin ustune, yanmaz korkma. biraz kokar sadece.

yalniz eger arpacigin uc veren kismi gozun icinde kaliyorsa o biraz zor iste. oyle olunca yani o uca ulasamazsan gecmesi mumkun degil.

bende de yaklasik 1 ay boyunca gecmeyen bir arpacik olmustu ve bir turlu uc vermiyordu. Antibiyotik. pomade, damla vs hepsi hikaye olunca en sonunda goz doktoru nesterle ufak bi cizik atarak patlatmisti.
  • nicki martin  (01.02.14 20:11:57) 
Ben çok çektim arpacıktan, o yüzden bilirim ne fena bişey olduğunu.

Günde 2 kez, sıcak suyun içine biraz bebe şampuanı damlatın, karıştırın ve bir pamuk yardımıyla annenizin gözüne pansuman yapın. Bir de yatmadan önce arpacıklı bölgeye sarımsak sürebilirsiniz. Geçmiş olsun...
  • marcelle  (01.02.14 20:28:33) 
valla cok ucuk gelebilir ama reiki yaptiracak birisini bulursaniz faydasi oluyor. ben iki kere arpaciktan oyle kurtuldum.
(bkz: reiki)

  • yetersiz veri  (01.02.14 21:02:14) 
Demlenmiş bayatlamış çayın içine pamuk ban, gözünü o pamukla yıka, pamuğu at, yenisine geç.

Günde 2 tekrar 5-7 doz.
  • pass  (01.02.14 23:22:59) 
- sıcak uygulama
- antibiyotikli krem ve damla

bazen geçmiyor kronikleşiyor. şalazyon adını alıyor. basit bir operasyon yapılması lazım. lokal anestezi ile bölge kazınıyor.
  • boga etkisi  (03.02.14 16:37:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.