[]

Yavru kediyle yetişkin kedi arasında bir fark var mı?

Şu ev taşıma işimiz bitince bir kedi sahiplenmek istiyorum. İnternetten baktığım kadarıyla sahiplenmeyi bekleyen birçok yetişkin kedi var. Genel olarak insanlar yavru kedi sahiplenmek istese de yetişkin bir kediyi sahiplenmenin ne gibi sakıncaları olabilir? Yetişkin bir kediyi sahiplenmek aklıma yatıyor. Yavru kedilerin sahiplendirilme olasılığı daha yüksek hem, yetişkinlere de şans vermek lazım.

Belirtmek isterim, kedileri çok sevsem de bizzat evime alıp beslemişliğim yok. İlk tecrübem olacak.


 
Kedilere genelleme pek işlemiyor ama illa genelleyeceksek yavru kediyi zaptetmesi ve iyi bakması 3-4 yaşında kediye bakmaktan daha zor orası kesin. Yaşlanınca uysallaşıyorlar. Ama yaşlı kedinin tek sorunu alışkanlıkları. Yavru kedide bir nebzeye kadar alışkanlıklarını sen oluşturuyorsun dilediğin gibi.


  • Beckwith  (01.02.14 18:28:14) 
Yani asıl sahibine karşı sıcak ve kendini sevdiren yetişkin bir kedi yeni sahibine de sıcak olur diyebilir miyiz?


  • gyroscope  (01.02.14 18:30:35) 
Yumuşak huylu bir kedi bulursanız alın, daha önce kedi beslemediyseniz yavru kedi zordur, hiperaktiftir, tepenize çıkar, tırmıklar falan filan. Kedi bakımı bilmeyenler için zor bu, kaç kişi duyuru yazıyor böyle yavru şunu bunu yaptı, napiim diye


  • mea maxima culpa  (01.02.14 18:38:34) 
genelde sevimli olduğu için yavru tercih ediliyor ve yavrunun bakımı daha zor aslında. sokakta büyümüş yaşamış bir yetişkin kedi, evde sorun olabilir. ancak daha önce ev kedisi olan kedi temel alışkanlıklar (kuru mama ye-kuma pisle-yatağa pisleme) edinmiş olur, ev hayatına alışkın olur, karakter özellikleri ise yavru da alsanız her kedide farklı farklıdır zaten bu konuda yapabileceğiniz çok şey yoktur(sevdirir mi, purrrlar mı, ısırır mı, koltuk tırmalar mı falan)
bence yetişkin kedi iyi bir fikir, hem hali hazırda elinde bulunduran kişiye kedinin karakter özelliklerini sorabilirsiniz, yavruların hepsi canavar oluyor bir dönem o canavar dönemde karakteri belli olmuyor çok, oysa ki yetişkin kedi sevgi dolu kediyse sevgi dolu kedidir yani, tırmalama alışkanlığı var mı ne kadar sevdirir ne kadar çekingendir bilerek almış olursunuz. kediler hayatta kalma güdüsü güçlü hayvanlar, mama verip seven ona ilgi gösteren oldu mu kuruyorlar direk sevgi bağını. iyi limana yanaştık hadi yine iyiyiz diye de keh keh gülüyorlar sanırım:)

  • alice practice  (01.02.14 18:40:01) 
farkı şu; yavru kediye hem daha fazla oyun oynatman gerekir hem yaramazlık yapma olasılığı daha yüksektir hem de yavru kediler daha fazla sevgi-ilgi bekler, daha enerjiklerdir.

yetişkin kedi almanın herhangi bir sakıncası yok yavru kedi almaya göre.
  • kulkke  (01.02.14 18:49:52 ~ 21:57:00) 
Aslında yetişkin kediye bakmak çok daha kolay ancak sahiplendiğiniz yetişkin kedinin tavırlarını değiştiremezsiniz, kediyi önceden edindiği alışkanlıklardan vazgeçiremezsiniz. İnsanların hem bu sebepten hem de yavru kedinin minnoşluğundan yavruları tercih ettiğini düşünüyorum.


  • legolasin son oku  (01.02.14 18:53:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.