[]

diyet yapamıyorum!

kilo problemi yaşayanlar ve özellikle kilo verenlere sorum. 5 6 seneden beri kilo vermek istiyorum diyete giriyorum kendimce dikkat ediyorum ama 1 2 hafta sürüyor yine bir şey oluyor diyet bozuluyor ve ben kilo veremiyorum. nasıl bir yol çizmeliyim kilo verenler iradeyi nasıl koruyayım veya önereceğiniz bir diyet programı var mı? vermek istediğim kilo 10 kilo




 
Spor! Spor! Spor!
Spor yaparken yaktığınız kaloriyi(yaklaşık olarak) gördüğünüz için eliniz yemeğe gitmiyor kolay kolay. Bir çikolatayı yakmak için yaklaşık 20 dakika yürüyüş+koşu yapmak gerekiyor. Spor ve doğru beslenmeyle 2-3 ayda 10 kilo verilebilir.

  • blues buzz  (01.02.14 00:17:12) 
Nasil bir diyete girdigin onemli. Az ama sik yemek, spor yapmak kilo vermenin ilk sartlari. Bir de karbonhidratli (ekmek, seker, hamur isi, pilav, makarna vs.)seyleri azaltman ya da illa yiyeceksen farkli turlere yonelmen gerekiyor. mesela pirinc pilavi yerine bulgur pilavi, beyaz ekmek yerine kahverengi ekmek ye... Bir de agir yapilan diyetler hem insanin motivasyonunu kiriyor, hem de vucut agir diyetle karsilasilan durumlarda kendini korumaya alip, aclik durumunda enerjiyi verimli kullanmak adina yagi daha cok tutuyor. O yuzden, mesela haftada bir kesinlikle istedigin seyleri (cok da abartmadan) yemen oneriliyor. Yani borek, corek Allah ne verdiyse o gunu kendine hediye etmen lazim. Boylelikle vucut her seyin yolunda oldugunu yani aclik kitlik olmadigini algilayip biyoritmini normale aliyor ve yag yakimin olmasi gerektigi gibi oluyor. Tum bunlar yaninda haftada 3 kez 1'er saatten, mutlaka terleyecek sekilde spor yapman lazim.


  • bosch kalfa  (01.02.14 00:56:51 ~ 00:57:29) 
aslında düşününce abartı yemiyorum. sadece metabolizma konusunda sıkıntılıyım. her hangi bir gün bir yarım ekmek köfte ekmek yiyemiyorum mesela o bile fazla geliyor. sanki kilo aldırıyor yediğim gün. spora başlamak istiyorum sanki başlayınca istediğim kiloda bırakırsam daha fazlasını alacakmışım gibi geliyor. o yüzden spordan önce kilo vermeye başlayayım kilo vermem durursa sporla desteklerim diye düşünüyorum ama bu seferde vücut hep daha mı fazlasını isticek benden? düzenli spor hiç denemedim hayatımda spora başlarsama ve düzgün beslenirsem ne kadar sürede tahminen etkisini görmeye başlarım?


  • alttire  (01.02.14 01:10:05 ~ 01:13:05) 
Su ic. Siseden ic. Cam sise al kendine bir birbucuk litrelik.

Aciktikca marul limon ye ara ogunlerde ya da ara ogunler de kesmediginde.

Yuru. Bir seyin etrafini turla. Say. Sonra ip atla. Ip yoksa elinde ip varmis gibi zipla.


Bunu buraya yazdim ki belki arada gelir gider okurum da yaparim.
  • d for domates  (01.02.14 01:16:07) 
Diyet yapmayın, bir insan neden diyet yapar anlamıyorum ben zaten. Diyet dediğiniz şey kendinize karşı girdiğiniz saçma bir mücadeleden başka bir şey değildir, bu mücadeleyi de her zaman kaybedersiniz doğanın kanunu bu. Temiz beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmelisiniz, başarıya ancak bu şekilde ulaşırsınız. Abur cubur yemeyin glisemik indeksi yüksek gıdalardan kaçının leş karbonhidratlardan uzak durun protein ağırlıklı beslenin karbonhidrat ihtiyacınızı kompleks karbonhidratlardan alın ve bunu "Bir ay böyle yapayım, üç ay böyle yaşayayım" değil de "Ömür boyu doğru olan beslenme şekli bu, o zaman böyle beslenerek yaşayayım" diyerek yapın. Dediğim gibi, bu diyet değil, diyet yapmayın böyle yaşayın önemli olan beslenme. Onun dışında kardiyo yapın; koşun, yürüyün, yüzün, bisiklete binin. Youtube'da birçok yağ yakma programları var onlardan kendinize bi' program hazırlayıp uygulayın. Böyle anlatınca çok zormuş gibi geliyor ama aslında çok kolay demiyorum, alışana kadar gerçekten zor ama sağlıklı bir vücuda sahip olduğunda hepsine değdiğine daha iyi anlayacaksınız. Şimdiden kolay gelsin size.


  • syd  (01.02.14 01:22:19) 
önereceğiniz diyet programı diye bir şey biraz hatalı olabilir, en iyisi bir diyetisyene gitmen. çünkü herkesin her bünyenin farklı anakartları, sürücüleri oluyor. üşenme, bir devlet hastanesine git, zaten hepsi standart listelerden sana uygun olanını verecekler.

mesela diyetisyenin bana verdiği listede haftada 2 kilo verebiliyordum, günde yarım saat hızlı tempo yürüyüş yaparak, ki baya sakin bi yaşantım var. verdim de. en önemlisi düzenli ve dengeli beslenmeyi öğreniyorsun, ki bu kilo vermekten de önemli oldu benim için.

bence diyette en önemlisi, kilo vermek için kendini belli bir takvime sıkıştırmamak. 10 kiloyu 2 ayda vercem diyip manyak gibi yaşamak yerine, bu takvimi geniş tutarak, hem arada sevdiğin şeyleri de yiyip hem de kilo verebilirsin. diyetisyenle konuştuktan sonra beslenme ayarlamalarını da çözersin zaten. arada hamburger, tatlı yemenin de sırası gelir.
  • herkes gercek bi benim sahte  (01.02.14 01:22:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.