[]

okul uzatma / atılma / rtenin konuşması

selamlar herkese. benim aklıma takılan bir konu var son zamanlarda. benim okulum şu an 7. senesinde, kalan bir tane dersim var ama iki senedir gitmiyorum, çalışıyorum. ama geçenlerde rte'nin yaptığı "6 senede bitirdin bitirdin, bitiremedin güle güle" konuşması sebebiyle şu an aklıma kurt düşmüş bulunmakta. ben işi gücü bırakıp bu dönem okulu bitirmeye mi çalışmalıyım? planım bu dönem değil de önümüzdeki güz döneminde bitirmekti. fakat aniden bir kararla okuldan atılırsam patlarım. konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen beni aydınlatabilir mi? kişisel görüşten çok, bilgi daha makbule geçer. şimdiden sağolun.

okul itü bu arada, belki bir faydası olur.


 
usta sen yine en kısa zamanda bitirmeye çalış ama o dediğin şey yemez, yapamazlar.


  • bulmasi gercekten zor  (31.01.14 22:21:56) 
@bulması gercekten zor haklısın en kısa zamanda bitirmek lazım ama işim dolayısıyla şu an okula gitmem çok zor görünüyor, istifamı sunsam bile bir ay daha çalışmam lazım, e ikinci dönem de iki haftaya başlayacak. bunun bir yönergesi falan var mıdır asıl onu merak ediyorum, yani sallıyorum bu kararı vermeden bir yıl önce anons etmek gibi falan.

@deli oglan valla o konu gerçekten hayırlısı :)
  • diyarbakir karpuzu  (31.01.14 22:29:38) 
usta, kanun çıksa dahi senin hakkın olanı elinden alamazlar. sen sonuçta şu anki eğitim planına göre kendine bir yol çizmişsin. ben yavaş yavaş 7 yılda bitiricem demişsin mesela. daha da önüne geçemezler, elinden alamazlar o hakkı.

ha yeni gelecek olanlara yapabilirler ama bana göre yapamazlar.
  • bulmasi gercekten zor  (31.01.14 22:34:28) 
Okuldan atılmanın kaldırılması hakkını üniversite okuduğu dönemde kazanan biri için nasıl kaldırabilirler ki bu hakkı? İnsanlar ona göre hayatını şekillendirdi, kimi çalışmak zorunda kaldı, kimi hastalık ve ailevi problemlerden devam edemedi uzar gider bu. Şöyle yapılabilir belki üniversiteye girdiğinde bu hakkı kazanmış olanlara 10 senede bitirme şartı koyarlar atıyorum. Yeni üniversiteye başlayacak arkadaslara da 7 senede bitirme olayını getirirler. Anca böle olabilir. Zaten bu olayı da öğrencileri çok düşündüklerinden değil bir şekilde türban vb neden okula devam edememiş mağdur ve mağdureleri için çıkarttılar. Onlar tekrar okullarına devam edip mezun olma hakkını elde edicekler nerdeyse. Diğerleri naparsa yapsın tabi.


  • Lola90  (31.01.14 22:38:05) 
öyle bir şey gerçekleşirse emsal dava bekleyip ona göre hareket etmek gerekecek ve sonucunda şu anda okulunu uzatanları etkilemeyecektir kanaatimce. örneğin atılma kalkınca intibak geldi. okulunu azami süre içerisinde bitiremeyenlerin CC'nin altındaki derslerini tekrar almaları gerekiyordu. ancak biri dava açmış ve kazanmış. o kişinin davasının sonucuna göre şu an odtü'de azami süreyi dolduranlar intibak uygulanmadan mezun oluyorlarmış. kendi birebir tecrübem olmadığı için miş mış diyorum. bekleyip göreceğiz. ama sonuçta adamın iki dudağının arasından çıkan kelimelere bağlı durum malesef. her alanda böyle. gerçi şu an üniversitelere bakacak zamanları yok. dershane durumunu bile seçim sonrasına ertelediler ki cemaate karşı önemli bir kozken bu ertelemek zorundalar. ekonomik anlamda sıçtık çünkü.

yani bana kalırsa böyle bir düşünce plan varsa uzunca bir süre ertelenecek. gerçekleştiğinde de hukuki süreç nasıl işler belli değil. ne olur ne olmaz bir an önce bitirmek lazım.
  • patiska  (31.01.14 23:04:18) 
14 dönem hakkın var zaten bölümde. bitiremezsen atılırsın.


  • blossom  (01.02.14 00:05:24) 
blossom atilma kalkti. Kalkmadan once de 14 degil 16 donemdi. Yani bitiremeyince 2 donem daha veriyorlardi bitirebilmen icin.


  • patiska  (01.02.14 10:30:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.