[]

bir mouse bilek sorusu daha

Şimdi durum şudur bugüne kadar hiç bilek ağrısı gibi bişey yaşamamıştım ama yaklaşık 1 ay önce dedim birgün sakatlıcaz galiba bileği o yüzden kendime wireless mouse aldım ve mouse u masanın sonuna kadar iterek yani bilek kol tümden masaya koyarak çalışmaya başladım bayada alışkanlık haline getirdim.ama 3 gün önce bilek ağrısı başladı üst kısımda karpal tünel gibi görünen bi ağrı sonra bugün dirseğe kadar çıktı uyuşma ve ağrı öyle dayanılmayacak gibi değil ama kötü olmasından korkuyorum.sorum şu acaba eskiden doğru kullanırken şimdi yanlış mı yaptım yani bütün kolu masaya koyarak kullanmak bileği dinlendirir diye düşünüp o şekilde kullanmak mantıklı gelmişti ama bu ağrı bunun akabininde gelince acaba dedim bilek boşta kullanmak iyiydi biz bozduk düzeni ondan mı ağrı başladı.bilgisi olanları paylaşmaya davet ediyorum teşekkürler efem.

not:bileğimdeki ağrı daha çok yanma gibi deri altı yanıyor sinirsel olduğuna işarettir sanırım?


 
mouse nasırı çıkacak önce, sonra da mouse kemiği. bileği havada tutmak daha iyi tabiki. sandalyeni yükselt ya da masanı alçalt.


  • ayiadam  (15.05.09 03:18:00) 
Ayni sorun bende de var. Norologa gittim, boyun ve beyin MRI istedi ama ciddi birseyden supelenmiyor o da. Yine de doktora gitmeni tavsiye ederim.


  • ergecsenturk  (15.05.09 11:10:27) 
masa alçaltmanın faydasını gördüm. işyerinde gidip alçak masa buldum. eve de kendim özel ayakları ayarlanabilir masa yaptım (biraz ütopik bir davranış oldu ama) boyu yaklaşık 65-68 cm'e ayarladım(kendi boyum 1.83 gibi) bu kol ve bilek ağrılarımı geçirdi. ayrıca kolumu bilekten dirseğe kadar tamamen masanın üzerinde tutuyorum. neredeyse hiç kaldırmıyorum. bunun faydasını görüyorum devamlı surette. bir de bir kolum ağrırsa diğeriyle mouse kullanmaya çalışıyorum bir süre. bu ağrının azalmasına ve dengelenmesine yardımcı oluyor.


  • parantez  (15.05.09 13:58:15) 
naçizane tavsiyem trackball kullanmaya geçmeniz. kullanırken bileğinizi elinizi istediğiniz yerde tutabilirsiniz. ağrılarınıza çözüm olacaktır.
1 günde kullanmaya alışır, 1 haftada quake oynayacak ustalığa gelirsiniz.

logitech trackman tavsiyem.
  • lhun  (15.05.09 17:26:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.