[]

mouse ve bilek ağrısı

bu soruyu sormadan önce arama yapıp, gerekli bilgileri aldım ve bir kaç kişiye mesaj attım ama. Onlardan cevapların gelmesini bekleyemicem. sizlerede sorayım. Şimdi benim bu mouse'yi tutan sağ elim'in kol ile birleşen yeri acıyor. Neden? çünkü mouse'yi tutarken orası hep sabit şekilde masada duruyur. saatlerce bu halde durunca tabi doğal olarak kemiği zorluyor heralde. HP'nin web sitesinde pc başında oturuş, mouse tutma vs. gibi bi katalog vardı. Onları okumuştum orada mouse'yi tutarken bilek havada olacak, aynı şekilde klavye kullanırkende o şekilde olacak diyordu. Ama ne kadar öyle yapmaya çalışırsam çalışayım bir yerden sonra unutuyorum ve bilek yine saatlerce o masada sabitleniyor.

Çözüm olarak diğer yazılarda, trackball, bilek destekli mousepad, jel bilek destekleri gibi şeyler sunulmuş. Ama benim aklıma ilk gelen, acaba mouse'yi sol ellemi kullansam acaba oldu. Şu anda deniyorum ve idare ediliyor. Yapı olarak çok sabırlı bir insanımdır. 10 parmak klavye gibi çok can sıkıcı bir işi bile kendi başıma öğrenmiştim mesela. bunuda bu şekilde sabrederek, ve deneyerek başarabilirmiyim? yoksa hiç uğraşmayayım mı? daha önceden sağ el ile kullanıp, sonra sol ele geçen varmı yani ?


 
o önerileri oraya yazanlar klavye ve mouse kullanırken bilekleri boşta değildirler eminim. hadi klavye belki ama, mouse kullanırken o iş imkansız. kolunu bütün gün havada tutmak gibi bir şey o.

sağ eline kalın havlu gibi olan bilekliklerden öneriyorum.
  • delikan76  (15.05.09 00:41:18) 
aynı durum bende de var. önemsemiyorum hiç ama gerçekten önemli. ben de çözüm olarak en yakın zamanda powerball alacağım. bilek bölgesindeki sinirlerin rahatlaması için..

sol elinizle kullanamayı öğrendiğinizde. bir sağ bir sol mu yapacaksınız ki? sonuçta o bölgedeki sinirler gene zarar görecek..
  • dambil  (15.05.09 00:46:03) 
dirseğe destek aldığın zaman daha az yük biniyor bileğe. ben de çok çektim o ağrıları, mouse'u masanın ilerisine koyup kolumu uzatarak rahatlatıyorum. ama alışkanlık öteki türlü olduğundan tekrar tekrar çekiyorum.


  • blackdog  (15.05.09 00:49:58) 
@dambil:
aslında şu mantıklı geliyor; mesela geçen senede tam bu bilek ağrısı had safhaya çıkmıştı ki, tatile çıktım ve tam 1 ay hiç pc başına oturmadım. Döndüğümde bilek ağrısı felan yoktu. ama yine tam 1 yıl sonra iştei ağrılar had safhaya ulaştı. Velhasıl bu sefer tatile çıkma, bileği dinlendirme gibi bir durum yok. üstüne üstük pc başından kalkacak vaktim de pek yok. Neyse uzatmadan, bana mantıkle geleyn şey şu; sol elle mouse kullanmayıda öğrenirim, sağ el ile sol el arasında hiçbir fark olmayacak kadar geliştirdikten sonra bir süre sol, bi süre sağ takılrıım, yani bilekleri dinlendirmiş olurum. Böyle ömür boyu götürürüm işi diyorum. nasıl sizce?

  • daglien  (15.05.09 00:58:09) 
onun yerine powerball diyorum=) günde 15-20 dakika çevirsek yeter=)


  • dambil  (15.05.09 01:13:42) 
ben zaman zaman sol elimle kullaniyorum. benzer problemler sonucu alistirmistim kendimi.
gerci baska islerde de sol elimi kullanabildigim icin cok zorlanmadim. zamanla alisiyorsun.
bir de klavye kisayollarını ogrenmek de bazen cok ise yarıyor. surekli tik tik eliniz mouse da olmaması falan,kucuk bir hareket de olsa bazen klavye kisayolları da kisacik bir sure bileginizi rahatlatıyor.
  • berrak sudaki kırmızı balık  (15.05.09 10:14:08) 
www.dealextreme.com
bu alet bileğin masaya temasını keser gibi. yani bileğin değerse kullanılmaz gibi duruyor. ama söylendiği gibi o şekilde ne kadar kullanırsın orası tartışılır.

www.dealextreme.com
bu var bir de daha mantıklı senin için.
  • tai  (15.05.09 12:05:15 ~ 12:07:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.