[]

uzun yola çıkmalı mıyım? biraz aciliyeti var.

denizlideyim, istanbula dönemem gerekiyor. araca yakıt koyacak kadar param var. aracın trafik sigortası yok, yapabilme ihtimalim dahi yok. durum tam bir sefalet çünkü.

bu yola çıkmalı mıyım?
risk alsam, en sakin, emniyetli ve polis bulunmayacak yollar hangisidir ki?

 
Otobüsle dönseniz olmuyor mu?

Ya da ne bileyim siz önce trafik sigortanızı yaptırın, sonra buraya ya da başka sitelere ilan verin, eşe dosta söyleyin sizinle aynı gün Denizli'den İstanbul'a gidecek olan insanlar var ise yol parasını bölüşürsünüz. Trafik sigortası olmadan çıkmayın bence. Aracınızın trafik sigortası ne kadar tutuyor ki?
  • marcelle  (31.01.14 17:39:29) 
risk budur. ben çıkardım. hız sabitleyicisi mantığıyla aynı hız da gelerek yakıt tasarrufu yap. kaza riskini azalt. polisler durdurursa da de abi böyle böyle. bi şey olmaz bence.


  • eurhka  (31.01.14 17:41:04) 
kaza yaparsam ne müebbeti? trafik sigortası olmayan aracın sürücüsü müebbet mi yiyor kaza yapınca?

sorun şu, fazla dallandırmak istemedim başta, ama birkaç aydır çalıştığım işte sıkıntı var, yani para vermiyorlar, yardım alabileceğim kimse yok, bu şehirde tanıdığım kimse yok ve burada durmamın anlamı da yok. biraz buldum buluşturdum. ama ucu ucuna. yani lafın kısası:
(bkz: sucuk alsam şapka alamıyorum)
  • namus ninjası  (31.01.14 17:42:13) 
dostlar, aracımı burada bırakmak sıkıntı, otoparka bırakılacak, içinde eşyalarım olacak, çok fazla eşyam var hatta, aracım vw transporter, dolu içi..
istanbula otobüsle gitmek de kolay olmayacak. otobüsler dolu. çok müşkül bir durum.

  • namus ninjası  (31.01.14 17:46:09) 
çok fazla şehirler arası gidip gelirim bir kez olsun çevirme olmadı. ama genelde eksiğin olduğunda aksilik o gün seni bulur böyle de bir şey var. ben şu güzergahı kullanıyorum denizli'den gelirken. Şöyle bir şeydi değiştirdim linki.

maps.google.com
  • jamalbsf  (31.01.14 17:48:19 ~ 17:51:20) 
şimdi bi durum değerlendirmesi yaptım, üç iş vardı birkaç aydır bekleyen, duyuruyu açarken halletmeye çalışıyordum:

1-yağ değişimi,
2-far değişimi (ufak bir kaza geçirmiştim bundan 2 ay evvel)
3-ayna değişimi (geri gelirken dar bi sokakta aynayı çatlatmıştım)

yağ değişimine yetirecek kadar para çıktı ama far ve ayna değişimi şu an mümkün değil. para ucu ucuna anca yağa yetiyor ve parayı denkleştirmek için bir mucize olmazsa o farla yola çıkamam ve bu eksikleri tamamlayacak kadar para bir türlü çıkmadı çünkü ipneler ipnelik yapmaya tam gaz devam ediyor. çakıldım kaldım resmen.
gidişi ertelemekten başka çare yok. bir otopark, kedilere pansiyon ve yarına bir bilet ayarlama vakti.

şu far ve ayna ayrıntısı olmasa şu an yola çıkmaya hazırdım :( yarına otobüs var diyorlar. akşamına istanbulda olurum. sonrası allah kerim.

ama far ve ayna işi bozmasa çıkmıştım. hatta yanımda harita bulunsun diye google earth'ten caps almaya bile başlamıştım. hayırlısı olsun.
  • namus ninjası  (31.01.14 18:56:15) 
bir kere ehliyet kaptırdım 6 ay da 4 kere antalyaya gidip geldim onu dışında sürekli çanakkale bursa yaptım.
sigortamı aklıma gelirse ödüyorum. yani unutup gittiğim oluyor. aynı şekilde iki kere 5 er ay muayene geciktirdim.


polis beni bunlar olduğunda bu son 8 senelik süreçte rahat 10 kere çevirmiştir, eksik bir şeylerim varken yani 10. şirinlik yaptım hepsinde ama ben çok şanslıyım. yani bazen bulsa bile bırakabiliyor.
bir keresinde ehliyet ruhsat unutmuşum emniyet şeridinden geçiyorum diye durdurdu ceza kesmek için cezayı kesemedi köprü yolunda da arabayı bağlayamayacağı için bırakt :D polisler o kadar da insanfsız değil. sigorta çok aşırı önemli değil bence. benim gördüğüm kadarıyla :D

müebbet- sigortasızlıktan öyle birşey yok

polisler cidden insaflı olabiliyor. tabi ehliyetimi alan hariç :(

160 ı falan geçme yavaş git
  • disardayim  (31.01.14 19:49:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.