[]

Sizce iştah kontrol edilebilir mi?

Çocukluğumdan beri kiloluyum, 30uma geldim hala 20 kilo fazlam var. Bugüne kadar gitmediğim diyetisyen, yapmadığım spor, okumadığım beslenme kitabı kalmadı. Hareketli bir insanım, ve ayı gibi iştahlıyım. Yani sabahtan beri neler yediğimi yazsam utanırım. "Ya sağlıklı şeyler ye sen de o zaman" derseniz, aslında bazen yediğim tatlı hariç çok sağlıksız beslenmiyorum; içki sigara da yok. Ama insan bi oturuşta yarım kilo tavuk yeyince sağlıklısı sağlıksızı pek kalmıyor.

Hep böyleydim, böyle mi ölücem? Neşeli Günler filmindeki iştahlı çocuk gibiyim. Yukarısı ile arası iyi olan biri benim için dua okusa?


 
iştahı yok etmek çok zordur ama iştah kandırılabilir.
mesela yemekten önce seni tok tutacak şey neyse önce onu ye. misal haşlanmış yumurta salata ya da yulaf kepeği veya tatlı ya da çorba.
bir de oruç tutar, iftarda fazla abartmazsan mide küçülüyor ve iştah azalıyor.
  • yardiray1500  (31.01.14 16:22:59) 
İrade irade irade. İstediğin kadar oku, bir yerlere git. Gerçekten irade lazım. O yarım kilo tavuğun bir parçasını yeme, beş kez yemediğinde altıncısında doyduğunu hissedeceksin, gerçekten küçülüyor o mide. Ben kilolalarınla çok bir problemin olmadığını düşünüyorum. Yani şu ana kadar başına dert açmış olsa ya da bir yerde gerçekten canını sıkmış olsa kontrol ederdin gibi geldi.

Gerçekten kafaya koyarsan ve kilo vermeni engelleyen bir sağlık sorunun yoksa neden veremeyesin ki. Sen şu yarım kilo tavuğun az birazını yeme dediğim gibi, bir yeme iki yeme alışacak o miden. Ben kibrit kutusu peynir laflarına inanmayan biriyim, eziyet çekmeden ve sporla beraber gerçekten rahatça kilo verebilirsin.
  • burasi ne garip bir yer  (31.01.14 16:27:09) 
Sabah elimde 20 kilo ile çok sıkı mekik çekiyorum. Bütün gün midemi hissetmiyorum :)


  • [silinmiş]  (31.01.14 16:29:08) 
burasi ne garip bir yer +1

ne kadar aç olursan ol, elini kolunu kendin kontrol edebiliyorsun sonuçta. kararlı olduktan sonra çatır çatır verirsin o yirmi kiloyu. ben de zayıf bi insan olmama rağmen, yemek deyince gözüm bi parlar. tok olsam da yiyebilirim falan. ama napıyoruz, o pilava tam bi kaşık daha ekleyecekken kaşığı sakince tencereye geri bırakıyoruz. yarım kilo tavuk demişsin mesela ama sen aslında 400 gramla da doyarsın. olay aç kalmak değil yani, fazlasını yemesen kafi. bi de tabii ki spor. bi süre azmet yeter ki, sonra vücudunun değişmeye başladığını görünce çok keyifleneceksin.
  • bxgx  (31.01.14 16:35:24 ~ 16:35:56) 
Ben zamanında annesine akşamın bir saati tatlı yapamıyorsan şerbet kaynat ekmek banıp yicem diyen insanım. biraz irade ile hiç tatlı yemeyen bir insan oldum. aynı şekilde çok iştahlı yediğim şeyleri biraz daha yavaş ve az yemeye alıştım hiç öyle kitap mitap da okumadım.


  • jamalbsf  (31.01.14 17:04:08) 
glisemik indeksi düşük gıdalar ile beslenirseniz acıkmazsınız.
şekerli ve karbonhidratlı beslendiğiniz için acıkıyorsunuz.

3 gün dayanın bi daha canınız çekmez.
  • neferkitty  (31.01.14 17:08:47) 
şekerli şeyleri kesdiğinde daha az acıkırsın ve şundan emin ol evet iştah yok edilir irade meselesi. sırf irademi kontrol altında tutmak için 1 aydır masanın üstünde en sevdiğim çikilatalar var al beni alll diye bana bakıyorlar ama almıyorum. az yersen az çok yersen çok acıkırsın.


  • bal dok yala  (31.01.14 18:32:35) 
eğer vicdanlı biriysen yemeğe abandığında bir noktadan sonra aç çocukları parasız kemşkleri sayılan çöplükte ekmek arayan insanları gözünün önüne getirirsen inan işe yara. yemeye utanırsın.


  • tutun kolonyasi  (26.04.14 01:34:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.