[]

Mavi Saç

Selamlar!
Uzuun süredir saçlarımın bir kısmını mavi yapma düşüncem var. Yaş da geçmeden artık yapayım diyorum. Ama internette araştırdığımda mavi boyanın akınca önce yeşile sonra sarıya dönüştüğünü okudum. Hemde saçlarım koyu renk olduğu için, önce açıp sonra boyamaları saçlarını mahveder tarzı yorumlar aldım. Saçımı daha önce hiç boyamadım, ne kadar zarar verir bilemiyorum.

İstediğim mavi siyaha yakın olan değil, daha açık bir ton. Bu durumda bana ne önerirsiniz? Şu saç tebeşiri falan denen şeyler çok dandik göründü bana, ama deneyen varsa o da olabilir.

Ek: Saçımın asla sarı olmasını istemiyorum, çözüm aradığım asıl nokta bu sanırım. Akınca sarı olmayan mavi saç istiyorum. :p

 
saçlarımı hiç boyamamıştım çok koyu siyahlar. yazın uçlarını maviye boyattım önce açtılar oryalle. hiç zarar vermedi ama farklı kuaförlerin dediğine göre çok sağlıklı olduğundanmış bilemem. akınca yeşile döndü. tekrar boyatmadım kesmedim de neredeyse 6 ay geçti uçları soluk ama çirkin olmayan bi yeşil. öyle sarı falan değil.


  • zenc  (31.01.14 09:54:48) 
önemli olan ten ve göz rengin bence. açık renk bir ten ve renkli gözün yoksa lütfen yapma.


  • rentts  (31.01.14 09:54:59) 
Bu bir heves. BÜyük ihtimal yaptıktan kısa süre sonra da geçecek. bence hiç yaptırma. Saç tebeşiri falan idare et. Sonra saçlarını yıpratır, çok üzülürsün.


  • bir supangle olsa da yesek  (31.01.14 09:58:13) 
Maviye boyadığın zaman tanışalım tüm renklerinle gel bana :) (Jim carrey)


  • redeath  (31.01.14 10:00:56) 
mavi kullanacağınız boya büyük ihtimalle su bazlı olacak (manic panic, jean's color). o yüzden saçlarınızın renginin oryalle açılmasından korkmayın (krem oryaller var, kuaförünüzden bunu kullanmasını isteyebilirsiniz). bu boyaların içinde amonyak olmadığı için zarar vermiyorlar ama yine aynı nedenden dolayı saçta tutunamıyorlar da. yani o akmanın nedeni içlerinde saça zararlı maddeler olmaması :)

akma oluyor ama asla açılan renk (yani sarı) olmuyor o saçlar. boyanan rengin soluk bir tonu kalıyor saçlarda sadece. su bazlı boya olduğu için, saçlarınız aynı canlılıkta mavi kalsın isterseniz birkaç haftada bir yeniyebilirsiniz bu rengi. dediğim gibi saça hiç zarar vermiyor (verseydi benim ince telli saçlarım ölmüş olurdu, dört aydır her hafta saç boyuyorum)

boyanızı kendiniz alın götürün kuaföre, saç açma işleminin kendisi pahalı bir şey değil ama kendi boyalarını kullandıklarında ebesinin nikahını istiyorlar yaptıkları boyama işlemine.

kolay gelsin :)
  • in pyjamas  (31.01.14 10:14:07 ~ 10:16:38) 
tamamı olsaydı biraz düşün derdim ama bir kısmını sonradan geri döndürmek daha kolay olur. öncelikle nasıl bir mavi istediğine bağlı
www.j-lou.co.uk
data2.whicdn.com
www.lovethispic.com

şu üç ton birbirinden farklı mesela. çok açık bir tonsa o tona ulaşmak için saçının daha çok açılması gerek. ve daha açık olan renk de yine daha çabuk akar.

bir de o yeşil'den sarı'ya dönme kısmı baya uzun bir süreç yine, öyle 1 hafta falan değil yani. -çok güneşe çıkmadığını ve her gün yıkamadığını varsayıyorum- sarı'ya döndüğünü farkettiğinde tekrar boyarsın. ki in pyjamas'ın dediği gibi öyle platin sarısı falan da değil akmış bir renk oluyor sadece.
  • gizemlikovboydankacankertenkele  (31.01.14 10:37:13) 
maviye boyatin, acilmaya basladigi an kendi renginize boyayin.


  • dnznc  (31.01.14 11:22:08) 
Sac tebesirini denemedim ama dandik oldugunu sanmıyorum. Turkiyede yaygin kullanimi yok sadece. Ve aktiktan sonra sariya donmesi allahin hikmetidir. Kes gitsin koku sende uzar


  • Olric  (31.01.14 12:10:49) 
saçlarım siyah mavi için açıp boyadılar
mavi normal saç boyaları gibi seni idare etmiyor bir haftada saçlarını yenilemen gerekiyor uğraşırım dersen yap

  • acckr  (31.01.14 14:38:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.