[]

-Acil- format sonrası ilginç bir durum

işletim sis. win xp. normal c ye formatımızı attık. önceden yedeğimizi almıştık ama format sonrası çok sıkıntı oldu D de.(format öncesi yoktu).bilgisayar resmen donup kalıyodu d deki bazı klasörleri açınca filan.explorer cevap vermiyordu.

1 tane silinemeyen klasör vardı D de. silemedim ama nasıl olduysa D yi hızlı biçimlendir dedim, oldu.
Şimdi d boş.Ama 80 mb dolu görünüyor.Hadi tamamen boş olmaz da 80 mb da olmaz ki kardeşim.Şimdi ben bundan kıllandım, içim rahat etmiyor.Tam biçimlenmemiş gibi geliyor, yine sıkıntı yaratacak gibi hissediyorum. o 80 mb hep orada duruyor gibi .Ne yapmalıyım? iki üç kez biçimlendirdim, durum aynı. D nin kapasitesi 110 GB, tamamen boşken 80 mb dolu görünüyor.

 
80 mb-100 mb falan hep dolu görünür normaldir.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.01.14 02:37:07) 
o kadar doluluk normaldir çünkü biçimlendirme yapılırken sürücü içerisindeki tüm dosyaları silinir ve sürücüye tekrar kafa-kayıtı verilir. yani sürücüye açılma, veri işleme, kopyalama-yapıştırma vs.. gibi temel işlemlerin öğretilmesi için gerekli alandır o kapladığı kısım. nasıl ki bir harici disk veya flash bellek alıp bilgisayara taktığında alet üstünde yazandan daha az gösteriyorsa normal bilgisayarın içerisindeki sürücülerde de aynı durum söz konusudur.
biçimlendirme sırasında dosya sistemine göre ve diskin büyüklüğüne göre de değişiklik gösterir. yani ntfs olarak biçimlendirirsen farklı bir doluluk olur, fat16 veya fat32 olarak biçimlendirirsen farklı bir doluluk oranı olur.
o yüzden şuanda olan olay gayet normal.
ayrıca format sonrası D sürücündeki silemediğin klasör de daha önceki sistemin kalıntısı olabilir. yani sürücü o sisteme göre entegre olmuş durumda olduğundan yeni sistem ile çakışmalar yaşamış olabilir ve bu durum biçimlendirme sonucu artık yeni sisteme göre çalışır.
şunu da unutmamak lazım, sisteme yerleşen çalışır haldeki virüsler kendilerini harici ve depolama amaçlı kullanılan sürücülerin içine değil sistemin kurulu olduğu sürücüye yerleştirirler.
  • entropee  (31.01.14 02:48:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.