[]

Pegasus yurt disi ucus kabin bagaji

Selam,

Bir erasmus ogrencisi olarak yarin aksam pegasus ile ucaga biniyorum.

1- Kayitli bagajim 32kg cikti, ben 30'a indirecegim onu. yarin sabah arayip 10kg fazlam var diyecegim, 20eur mus zaten. Bazi kisilerden ogrencilerde kiloyu sikinti yapmiyorlar gibi bir sey duydum, ne kadar dogru ?

2- 8kg lik bir bavulum var kabin bagaji olarak almak icin, asagidaki sirt cantasini sirt cantasi olarak alabilir miyim yanima? yani 1 kabin bagaji+ bir sirt cantasi alabilir miyim kabine? icine laptop filan koyacagim, bir iki tane de ceket koyarim duruma gore.

i.imgur.com
[evet ayaklarim cok guzelmis]
[deodorant sisesini boyut karsilastirmasi icin koydum. ]

 
sırt çantasına sıkıntı çıkarmazlar da 1. sorudaki olay her zaman işlemez. 1-2 kg belki ama 10kg'ı gözardı etmezler..


  • calzoncillos  (30.01.14 20:50:57) 
Kiloyu net sıkıntı yapıyorlar. Önceden al bari daha indirimli oluyor.


  • roket adam  (30.01.14 21:06:33) 
simdi söyle oluyor. elde el bagaji yanda bavulla gidiyorsun. bavulu tartiyorlar pasa pasa üstünü ödüyorsun gayet fahis fiyatlar. kimi havayollari direkt reddediyor. bu cantayi almam diye orda da actirmiyorlar. cikip siradan o canim paketlediklerini aciyorsun. b.k oluyor kapatamiyorsun siraya tekrar giriyorsun vs vs...

onun yerine söyle yapiyorum. ceketleri kirismasin diye elde götüren asortik elemanlari taklit ediyorsun. üstüne en agir seylerini giyorsun. bot kalin kaban falan hep üstünde olacak. ucakta cikarirsin zaten. el bagaji ise gene limitinde olacak. isterse tartmak buyur abi diyip veriyorsun tartiyor 8 kilo afferim diyor. sonra checkinden cikip pasaport kontrolüne giriyorsun. o arada annenleri buluyorsun. onlarda duran posetleri bu sirt bagajina sokuyorsun. oluyor mu sana 15 kilo? yes. ama seni hep 8 biliyorlar. baska da tartilma olmaz zaten.

bu noktada da gidip dandiginden de olsa bir adet 40*30*50 gibi bir canta ediniyorsun. havayollarinin fix bir ölcüsü var bak ona. o cantadan bulup ona tikiyorsun. zaten sirt cantan alsa alsa 8 10 aliyor o minik dedigim ölcülerde bavulla 20 götürdüm ben.

bir de kizsan el bagaji haricinde gene hayvan gibi plaj cantalari var ya hasir. ondan alip ben kadinim buna dokunamazsiniz triplerinde geziyorsun. uzakdogulularda daha cok rastlanan bu son taktikle yastik falan dahi sokabiliyorsun.

bir arkadas ise söyle yapti. önüne gelen herkese sordu su ucus mu bakti bavulsuz gelen bir calisana para teklif etti bak abi bavul götürmüyorsun sadece el bagaji. benim bavulumu senden gecirebilir miyiz diye. adam 2 bavulla gitti son dakikada. nasil oldu ben de anlamadim. ben denesem güvenlige attirirlar beni. pehhh.

kaptan tanidiksa pilot kabininde +1 yer var. buzdolabi götüren duydum en son. oha.

bir de en son 1 metrelik oyuncak ayiyi kucaklayip ben ucakta sarilip yaticam bana ne diyip gecen kiz gördüm. kiz dediysem minimum 20.
  • wiillii  (30.01.14 21:44:07) 
yurt içi için konuşuyorum, sırt çantasını sırtına takıp da göstermeden check-in'den geçebilirsin (çaktırma yani), diğerini elinde görünce tartmak isterler 8'i geçerse almazlar, veya valizin birini kenara koyarsın sonra ikinci kontrolde geçirirsin. ama şu var ki o kabin üstü dolaplarında max. 54 kg taşır yazıyor. 3 kişi zaten 24 bir de sen iki çanta 32, artı yandakilerin diğer çantaları var bir de wiillii'yi dinleyip yandan küçük 20kglik valiz sokarsan olmaz.


  • Lim5  (30.01.14 23:58:39) 
1- 32 kglik bagaji 31e indirdim, 10kg ekstra bagaj aldim 55tl ye, iyi oldu.

2- kabin bagajim 8.5kg filan, bir de laptop cantasi ile girecegim.


sikinti kalmadi. cok tesekkur ederim, ozellikle wiillii'ye. ben de abd'den turkiye'ye hardcase icinde gitar getirmistim, yalvar yakar sokmustum hepsinde, abd icindeki seyahatlerde hosteslerin dolabinda turkiye'ye gelirken de kaptan'in dolabina koymustum. adam tanidik olsa buzdolabi da konur :)
  • fakyoras  (31.01.14 00:03:18 ~ 00:03:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.