[]

ses güzelliği

sesim pek güzel sayılmaz ama en azından karaoke söylerken rahat olabilecek kadar idare eden bir sesim olsaydı iyiydi, diyorum. üniversitedeki arkadaşlarım sesimi güzel buluyorlardı gerçi. o yüzden sesi çok güzel bir başka arkadaşıma sormuştum bunu, hani nasıl oluyor da güzel buluyorlar, diye, doğru şarkıları seçmişsindir söylemek için, demişti. yani sesime uygun olanları. böyle bir şey cidden var mı? yani sese uygun mu şarkı seçilir normalde yoksa her sesi güzel olan her şeyi söyleyebiliyor mu? bazı şarkıları korkunç söylediğimden hemen hemen eminim mesela :)




 
bir de benim gibi sesi hiç bir şarkıya gitmeyecek olanlar var neyse iki aylık şan derslerinden edindiğim ufacık bilgiler kadarıyla sesini rahat kullandığın aralığa göre bazı şarkıları daha rahat söyleyebiliyorsun tabi ki şarkı çok önemli, adele bir ağrı dağın eteğini ibrahim tatlıses gibi okuyamaz mesela.


  • panthera onca  (30.01.14 20:48:58) 
bazı sesler karakteristik oluyor kimini arabesk okurken izlerken bu pop okusa olmaz falan diyorsun mesela. bazı seslerin şarkıları var. her şarkının (terim bilmem bilen varsa özür diliyorum) inişli çıkışlı yerleri oluyor onların hakkını vermek sesin kalitesi kalıyor. ama ortalama bir şarkıyı ya da tonuna giden bir şarkıyı çok rahat söyleyebilirsin. birçok seksi ablamız da sektöre sesi olmadan böyle tutunuyor. bu sana sesin yok demek değil arkadaşın tezi bir nebze doğru demek.


  • kirazıseviyorum  (30.01.14 20:52:55) 
cevaplar için teşekkürler. aslında kulağım iyidir, 7 seneye yakın keman çaldım, en azında hocam öyle diyordu yani, ben de hemen atlamayayım kulağım iyi diye sazan gibi de :D ama sesim eğitimli değil tabi, hiç de düşünmedim zaten eğitim almayı, kemandan ya da başka bir müzik aletinden güzel ses çıkarabileceğimi bilirken :D ama bazı arkadaşlarıma bakıyorum, sesi güzel değil, yani benim fikrimce öyle, ama şan dersine gidiyor, falan. o da bir değişik. belki sizlerin de dediği gibi, uygun aralık, eğitim vs. vs. dir olay.

manken ablaların olayı autotune, vocaloid falan bence yaa.. tipim de manken gibi değil zaten, hobbit stayla :D o yüzden albüm falan çıkaramam bence XD
  • pasp  (30.01.14 21:10:32) 
öncelikler cigerdelen+1

7 sene keman çaldıysan kulağınla ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum. söylemek istediğin şarkının melodisini kemanınla ya da çalabiliyorsan piyanoyla çıkar ve ezberle, üstüne söyle. cigerdelen'in dediği tize çıkamayıp pese inemeyip başka sesten devam etme riski azalır en azından. eğer üstüne gitmeyi planlıyorsan sesini kaydet kendin dinle, öyle çok daha rahat anlayabilirsin hangi kısmını hatalı yaptığını.
  • ilkot  (30.01.14 21:18:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.