[]

Ödemelerde sorun çıkaran kiracıyı evden nasıl çıkarabilirim?

Arkadaşlar soruyu üşenmeden okursanız sevinirim.

Arkadaşlar bir adet eşyalarıyla beraber kirada olan bir evimiz var. Kiracı 6 aydır evde oturuyor ve hemen hemen her ay ödemelerde sıkıntı yaşıyoruz. 2 yada 3 ayda bir ödeme yapıyor.

Bu ayda 2 aylık biriken kirası var ve 3. ayın kirası işlemeye başladı. Bugün kavga gürültü 1 aylık kirayı alabildim ve hala 1 aylık daha kira alacağım var. Adam kalan kiranın yerine vermiş olduğu depozitoyu say önümüzdeki aylarda sıkıntısız ödiyeceğim falan diyor.

Ben artık bu adamlardan bıktığım için evden tahliye etmek istiyorum. Elimde kendilerinin imzalamış olduğu tarih kısmı doldurulmamış tahliye taahhütnamesi var. Ben bu adamları evden çıkarabilirmiyim? Nasıl çıkarabilirim?

 
tahliye taahhütnamesi sözleşme bitiş tarihinden önce olmamalı. Ve ilamsız icra takibi ile de 1 ay içinde eski borçlarını ödemezse icra yoluyla evden çıkartabilirsiniz. Ancak kendi başınıza yapabileceğinizden emin değilseniz bir avukata danışın.


  • my name is earl  (30.01.14 20:08:35) 
kirayı bankaya yatırıyor değil mi? elden vermemesi lazım bankaya yatırması lazım. o zaman kanıt olarak gösterebilirsiniz


  • sta  (30.01.14 20:15:58) 
tahliye taahhütnamesinde tarih kısmı boş istediğim zaman doldurabilirim tarihi.

kirayı bankaya yatırıyor ama son aldığım dediğim kirayı elden aldım ve adama 1 aylık kirayı elden aldım diye kağıt imzaladım. Bu durumda nasıl yapmam gerekir?
  • mayday  (30.01.14 20:23:22) 
4 aydır kira vermiyor diye kiracımıza dava açtık ve 10. ay sonuçlandı. bu arada da zerre para alamadık, her şey yasal prosedüre uygun olmasına karşın. buradan yola çıkarak sonuca ulaşın :)


  • alaimisema  (30.01.14 21:03:41) 
Tahliye Taahhütnamesi noterden değilse mahkemede problem olabilir diye duymuştum, zorla imzalattılar vs diyerek işi uzatabilirlermiş.

Yine bildiğim kadarıyla yazıyorum, ödemediği aylar için protesto çekin, her protestodan sonra 60 gün ( tam emin değilim ) ödeme süresi var ödemediği zaman tahliye kararı çıkıyor en azından bizde böyle oldu.
  • orta sahanin beyni  (30.01.14 21:24:34) 
tahliye taahhütnamesi şu anda işe yaramaz.
en kolay yolu icra yoluyla tahliyedir şu anda.
ama kolay iş değil, avukatsız yapamazsınız, avukat bile zor yapar.
  • de jure  (30.01.14 21:38:05) 
bu tahliye taahhütnamesi işe yaramıyorsa neden böyle bir kağıt alıyoruz ellerinden?


  • mayday  (30.01.14 22:23:41) 
senin kira sözleşmen 1 yıllık.
bu durumda elindeki tahliye taahhüdünde, 7. ayda ev tahliye edilelecektir yazarsa, hakimler de gerizekalı olmadığına göre tarih kısmını sonradan doldurduğun anlaşılacaktır.
eğer 14.-15. ayda falan bunlar başına gemiş olsaydı, tahliye taahhüdü işe yarayabilirdi.
  • de jure  (30.01.14 22:57:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.