[]

KKTC'den Rum kesimine geçme sorusu

merhaba
KKTC'de otelde kalmayı planlıyoruz, Rum kesimine geçme gibi de bi düşüncemiz var.

hiç pasaportu olmamış dolayısıyla Edirne'den öteye gidememiş biri olarak prosedürleri pek bilmiyorum.

pasaportumu alıp buradan mı vize almalıyım, yoksa KKTC'de mi halledilmesi lazım bu işin?

nedir bunun için yapılması gerekenler, aydınlatırsanız sevinirim.

 
zor ve imkansız.


  • prompter  (14.05.09 21:08:08) 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının KKTC'den geçişi yasak Rum kanunlarına göre. Tek yol var, Beyarmudu otobüsüne atlayıp Pile'ye gideceksin. Pile ortak köy ve sınır orda fiilen yok. Pile'nin Rum kesimine çıkan yolunda Rum askeri yoktur. En azından öyleydi eskiden. Hatta bir sürü kaçak işçi bu yoldan gidip gelir hergün güneye. Ordan deneyebilirsin. Ama yakalanırsan cortlarsın.


  • tekosin  (14.05.09 21:32:17) 
Bir KKTC'li olarak ve hergün iş için Rum kesimine geçen birisi olarak diyorum ki malesef imkansız. Rum kesimine KKTC'den giriş yapabilmek için ya anne veya babanız KKTC vatandaşı olması ya da KKTC vatandaşı biri ile evli olmanız gerekiyor.

Rum kesimine TC pasaportu ile Yunanistan üzerinden çatır çatır giriş yapabilirsiniz o ayrı tabii.
  • ergecsenturk  (14.05.09 21:40:27) 
hayal kırıklığına uğradım :(

cevaplar için teşekkürler
  • pozitif dusunce de kazanir  (14.05.09 21:56:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.