[]

Ev Hijyeni Hakkında: Eve Ayakkabıyla Girmek?!?

Bizim su vanası su akıtıyordu. Bugüne kadar. Bugün babam bi' usta çağırmış o geldi. Adam kapıdan girerken sordu: "Terlik var mı, böyle mi gireyim?" diye. Babam da "Gir öyle nasıl olsa süpürücez" dedi. Velhasıl usta öyle girdi eve. Buraya kadar pek bi' sorun yok; çünkü vana tam girişteydi. Ama babam banyoda su akıtan sifonu da piyasaya çıkarınca, adam koridorun sonundaki banyoya kadar ayakkabılarıyla gitti.

Yalnız ben odamdayım bunlar olurken. Yeni kalkmışım, bunları dinliyorum sadece.

Neyse. Sonra usta gitti annem de dışarıdaydı eve geldi. Anneme söyledim böyle böyle diye. Kadıncağız kızdı tabii ama kendi kendine. Babama kızamadı o da bana kızmasın diye.

Babam gidince, suya çamaşır suyu ekleyip fayansları bir güzel sildim. Koridordaki halıyı da halı temizlemeye verdim. Şimdi babam geldi ve "halıyı ser bakalım" diyor.
Şimdi ne yapsam diye kara kara düşünüyorum ben de. "Böyle böyle yaptın ustaya terlik vermedin o ayakkabılarla içeri girdi" desem inkar edecek, biliyorum. Annem halıdaki izleri sorunca "terliğim ıslaktı ondan oldu" dedi. Ne yapsam bilemiyorum.

Ben mi çok takıntılıyım? Babamın bu yaptığı çok umursamaz bi' davranış değil mi? Kendisi bazen evde bir şey unutunca içeri ayakkabılarıyla dalar. 50 yaşındaki adamı uyaramıyorsunuz da.

Şimdi ne yapsam da "halıyı yıkamaya verdim" desem? Biliyorum ki kızacak.

 
niye kiziyor ki?

temizlik yönünden takintili degilsiniz ama hassassiniz. ben de ayakkabilarla girmem girdirmem. hele birseylerin üzerine bastirmam. girilirse temizlerim sonrasinda.

bu noktaya kadar sorun yok ama hala anlamadigim nokta baban niye kiziyor?
  • wiillii  (30.01.14 16:26:34) 
Bazı erkekler çok fazla takmıyorlar o tarz şeyleri, güzelce söyleyin halı biraz batmıştı ben de temizlemeye verdim zaten hemen gelir filan deyin. Siz takıntılı değil de biraz titizsiniz sanırım, bence de eve ayakkabı le girilmez. Kimseyi sokmam eve ayakkabı ile ama benim babam söz dinler bir adam bir şey demez yani uyar bize. Takmayın siz de kafanıza basit bir olay.


  • elikası  (30.01.14 16:28:38) 
bence abartıyorsunuz. bende üşendiğim zaman ayakkabıyla dalıyorum tabii minimum temas şartıyla.

usta iki dakika gezdi diye halıyı temizlemeye vermek fantastik olmuş.
  • mattiadestro  (30.01.14 16:28:59) 
Ben olsam babam ustaya öyle mi dedi, babama bir şey demeyip, odadan ışık hızıyla koşup hemen ustaya bir çift terlik verirdim. " Olurmu canım, buyrun size terlik vereyim usta, rahat rahat çalışın ehehe " diye olayı çözerdim.

Ayrıca şöyle deterjanlı bezle üstünden geçiverseydiniz hafifçe halının yeterdi bence ama yıkamaya verdiysen de söyle gitsin. Kızsın noolcak, bir şey olmaz, baba o.
  • old possum  (30.01.14 16:29:22) 
"Ben size demedim mi terliğim ıslaktı ondan oldu izler diye?! Niye icat çıkarıyorsunuz durduk yere?" Söyleyeceği şey aşağı yukarı bu.


  • olmadı ki bir kullanıcı adım  (30.01.14 16:29:32) 
"Adam ayakkabilariyla girmis, hali mahvolmustu verdim temizlemeye."

Bitti gitti bu kadar.
  • brkylmz  (30.01.14 16:29:45) 
evet çok takıntılısınız. maalesef türkiye'de bayağı yaygın bir manyaklık bu hijyen takıntısı.


  • 386 dx  (30.01.14 16:31:00) 
doğrusunu yapmışsın. boşver kızsın. "he he baba, kusura bakma" de geç.


  • yue  (30.01.14 16:32:38) 
ben de ayakkabıyla girmeyi çok büyütmem açıkçası. tabii ki dışarısı çok temiz değil ama normal temizlik yapılınca silinir gider, ne var ki.


  • nathanieltroy  (30.01.14 16:32:47) 
Umumi tuvaletlere de ayakkabıyla giriyoruz. Herkesin tükürdüğü -ne yazık ki- kaldırımlarda da o ayakkabılarla yürüyoruz. Takıntılısın diyen arkadaşların ya mideleri çok sağlam, ya da gerçekten gamsızlar.


  • olmadı ki bir kullanıcı adım  (30.01.14 16:37:44) 
halıyı zaten yıkamaya vericektim ki dersin


  • esek sipasi  (30.01.14 16:39:35) 
amma takmisin

haliyi ser bakalim deyince temizlemeye verdik usta basmisti falan dersin.
  • exlibris  (30.01.14 17:27:57) 
adama kendi evinde bi rahat verin


  • michael_knight  (30.01.14 19:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.