[]

hobi amaçlı çizim

arkadaşlar merhaba,

aklımdakini paylaşayım;

hayalimdeki çizimleri, projeleri veya düşünceleri bilgisayara aktarmak, çizmek istiyorum.

örneğin bir çalışma odası hayal edin,

40 m2 si ofis, 10 m2 de saklı bölüm, oraya ps3, pc gibi şeyler konulacak. eğlence ve dinlenme odası diyelim..

ben bunları nasıl görsele çevirebilirim? 3d olarak tabii ki.

autocad vs bu işler için mi? sanırım çizim çok zor onda?

çizimi kolay bir program var mı?

 
Farklı bir şey önereyim, minecraft. Evet evet yanlış duymadın bir oyun. Canlı canlı gir istediğin gibi her tuğlanı kendin koy. İnşa et. Veya sims de olur.


  • mindwars  (30.01.14 11:01:58) 
önerin için teşekkürler ama çizim programı arıyorum ben.


  • gneral  (30.01.14 11:04:41) 
autocad değil de 3dsmax daha uygun bu işler için. görsellik önemli olacak çünkü. benim bildiğim autocad'de bile çizilse sonra onu 3dsmax'e aktarıp orada render yapıyorlar. o yüzden direk 3dsmax öğren. ama zorluk açısından autocadden bir tık daha yüksekte. isteyip gönül verirsen neden öğrenemeyesin, onu da kullanan senden benden çok farklı değil.

edit: ekleme yapayım piyasada pek çok 3d program var solidworks, catia, pro engineer vs. ama bu programların içerisinde mobilya-dekorasyon gibi alanlarda en çok kullanılan 3dsmax. ama çok profesyonel bir şey aramıyorsan arkadaşın dediği gibi sims bile işini görür. bir de google'ın skecth up diye bir programı var, ona kolay diyorlar ama istediğini ne kadar elde edersin bilemiyorum bir araştır.
  • yue  (30.01.14 11:06:38 ~ 11:19:25) 
sketch up ta cok kolay yapabilirsin. öğrenmeside kolaydır.


  • isidorada bir albatros  (30.01.14 11:20:05) 
yeteneğin varsa sketch-up. öğrenmesi kolay fikri hayata geçirmesi süper kolay. candır can.


  • ozdek  (30.01.14 11:54:44) 
autodeskin homestyler i var amatör kullanıcılar için online çalışıyor oldukça kolay. birkaç sene önce bir gözatmıştım kütüphanesi cok zengin değil ama bir bakılabilir yine de. 3d model çevirip render alabiliyorsunuz.
www.homestyler.com
biraz daha prof bişey derseniz archicad+artlantis ikilisini öneririm archicadde çok uğraşmadan duvar döşeme kapı vs yerleştirip artlantiste bunlara doku ve çeşitli hazır objeler ekleyip render alabilirsiniz. 3dmax hep çok karışık gelmiştir bana o yüzden hiç yaklaşmadım. sketcup a da ısınamadım bir türlü.
  • nikinik  (30.01.14 17:29:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.