[]

peki ya her şey

sizce tesadüf mü yoksa hepsinin bi anlamı var mıdır?
her şey tesadüfse hiçbi şeyin anlamı olmamış oluyo
hiçbi şey tesadüf değilse bu da her şeyi anlamlı yapıyo
iki seçenek var sizce bunlardan hangisi?

 
belki tesadüflerin bir anlamı var? ikisi birleşik?

belki de ne tesadüf var ne anlam. kaos var. tesadüf bile denmeyen belli bir motif var.

illa iki seçenekten birini kabul ederek yaşamayı reddeden biriyim. kısa dünyada ben mi bulacağım hayatın anlamını diyorum, sadece güzel şeylere uzun uzun bakıp seyrediyorum.
  • thracian  (29.01.14 23:31:06) 
Her şeyin bir sebebi bir anlamı mutlaka var diye düşünüyorum.

Hayat ve başımıza gelenler upuzun bir film, anlamlandıramadığımız olayların mutlaka bir yerde yazılmış bir sebebi var *senaryo gibi* ama biz kurgulanmış kısmında hepsini göremiyoruz bence.
  • amelie poulain  (29.01.14 23:33:40) 
tesadüfe inanmak zor
ama ondan başka şeylere inanmak daha da zor
inanmak da gerekmiyor aslında
anlamaya çalışmak adama kor
  • ermanen  (29.01.14 23:38:10) 
(bkz: kelebek etkisi)

olmakta olan her şeyin bir sebebi var ve hiçbir şey kendiliğinden olmaz. hatta ünlü birinin bi teorisi mi ne vardı, şu an aklıma gelmiyor. birisi hatırlatırsa çok şükela.
  • groundhog day  (29.01.14 23:41:32) 
Tesadüf değil, ama bir anlamı da yok...
Doğduk, büyüdük, yaşıyoruz.
...Öleceğiz.
Son.
  • İsmail Abi  (30.01.14 00:10:02) 
tesadüf ya da değil, önemli değil. önemli olan tüm başımıza gelenlerin kaçınılmaz olması. kaçınılmaz olsaydı başımıza gelmezdi zaten.


  • devilred  (30.01.14 00:13:47) 
neden "her sey" ve "hicbir sey" diye ayiriyorsun ki?


  • merdümgiriz...  (30.01.14 00:41:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.