[]

ölmeyi istemek

intihar eğilimi midir?




 
depresyon belirtisidir.


  • innerbliss  (29.01.14 21:23:55) 
@innerbliss
major depresyondan muzdarip bir şahıs zaten.

  • guvercnucusu  (29.01.14 21:24:48) 
insanın kendine yakışanı giymesidir


  • matnokta  (29.01.14 21:40:20) 
"ne ölümden korkmak ayıp, ne de düşünmek ölümü"


  • late viper  (29.01.14 21:54:05) 
Bilmemedim lakin istemesek de ölecek olmamız neka acı bi gerçek :(


  • savata  (29.01.14 22:02:16) 
çaresizlik göstergesidir. eyleme dökülüyorsa intihar girişimidir. böyle şeylerin eğilimine inanmıyorum ben. kafasına koyan adam tek seferde bitirir olayı.


  • hohoya  (29.01.14 22:10:30) 
Kesinlikle ama kesinlikle, salt ölmek istemek ne depresyon beirtisidir, ne de intihar eğilimi.
Bunu unutun.

  • İsmail Abi  (29.01.14 22:46:05) 
kulturlere gore degisir. farkli bir acidan bakilirsa bu stratejik olarak kullanilan bir zihin durumu bile olabilir. mesela samuray stratejilerin de ai uchi denilen savunma yada saldiri amaci icermeden hasmin yaptigi hamlenin aynisi yaparak ( sanki bir ayna karsisindaymis gibi) uygulanan teknikler icin olumu kabul etme zihni gerekir. yada sutemi dedikleri feda etmek kavrami/stratejisinde kisi yasamini feda ederek hasmini oldurebilir. diger tarafta ;

olmeyi istemek islami kaynaklarda kiyamet alametidir.

genel anlamda kisini kendi benligini var oldugu halde kabul edemeyisi bulundugu ortama gore kendisini asagi , yetersiz , degersiz gormesidir.

bu yapiya sahip zihnin en temelde kendisine olumlu geri bildirime ihtiyaci vardir. sozel olarak geri bildirimlerin etkili olmasi zor gozukmekte cunku isteme fiil barindirdigi icin kisi sozel olarak bu zihin yapisindan kurtulmasi cok gozukmekte. fiziksel olarak kendisine olumlu geri bildirimler saglayacak aktiviteler yapmasi gerekir. hobi olabilir, spor olabilir.

bu zihin yapisina amacsiz ( kazanim amaci gutmeyen ) olarak sahip ise insan zihinsel anlamda kendini ''baskalarinin'' standartlarina gore yargiliyor demektir.
  • su hayat bitse de gitsek  (29.01.14 23:08:13) 
hayir.


  • cellonun kirmizi ahengi  (30.01.14 02:51:15) 
evet. ama hiçbir şey çözümsüz değil olmadı intihar ederim düşüncesindeyse değil.


  • madeleine elster  (30.01.14 02:53:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.