[]

110 - 220 volt çevirici sorusu

efendim söylemesi ayıp amerikadan bir gitar proccessoru edindim. ama malum alet 110 volt istiyor. üstünde çıkış 9v giriş 110v ve de 2000mah gibi bişeyler yazan bir adaptörle çalışıyor. bu alet için uygun 110-220 volt konvertör ararken bu konvertörlerin 30w 100w gibi modelleri olduğunu öğrendim ama hangisinin benim cihaz için uygun olduğunu öğrenemedim. her elektrikçi başka bir şey söylüyor. bir arkadaşım 50w konvertör kullandığını ve problem yaşamadığını söyledi ama bende 50w lık bulamadım. cihazda deneme-yanılmaya pek uygun olmadığından buraya danışmak istedim. bu cihaz için uygun konvertör kaç w olmalıdır acaba bi de konvertör yerine aynı değerlerde 220 voltluk bir adaptör bulup kullanmak daha kolay/sağlıklı olur mu? ankara'da tavsiye edebileceğiniz bir yer veya işimi görecek ürünleri olan bir marka tavsiye edebilirseniz memnun olurum. teşekkürler.




 
minimum limitin 18watt, görünüşe göre 50w lık bir çevirici ile problem yaşamazsın.


  • kimlanbu  (27.05.07 21:36:05) 
attığım mesajı buraya da copy paste edeyim :


kimlanbu -> crimson king: selamlar,

adaptörde 2000mah değil de 2000ma yazıyor olmalı, mili amphere hour pillerin vs nin ömrünü belirtmek için kullanılıyor.

çektiğin gücü hesaplamak için çıkış voltajın olan 9v ile çekeceğin maksimum akım olan 2000miliamper=2amper i çarp gücü bulursun. kayıplar vs ile yuvarlak hesap 20 diyebiliriz.

çeviriciyi 30w alma, bu değer de çeviricinin maksimum limitidir, gereksiz yere ısınır, gerilim düşümüne sebep olur vs vs.

50w lık bir çevirici kullanacağın adaptör için yeterli ama ileride başka alet edevat da almayı planlıyorsan biraz daha yüksek güç değerine sahip bir şey alsan iyi olur.
  • kimlanbu  (27.05.07 23:06:01) 
ankara'da konya sokak(ulusta)ta aradigin adaptore sahip olabilirsin.zaten butun markalar cinde uretildigi icin pek fark olmaz. ben de en az 50w almani tavsiye ederim


  • jkulakwalker  (28.05.07 01:10:25) 
ulus'ta konya sokağa gidip 220Vgiriş, 9V çıkışa sahip 2000mA ya da daha yüksek değerde bir adaptör alır ya da yaptırırsan, bu arada dükkan sahibine cihazı bir efekt aletiyle kullanacağını, dip gürültüsü yapamaması gerektiğini de söylersen mesut olabilirsin.


  • carc  (28.05.07 03:26:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.