[]

LOTR - Bu orklar neden patates gibi yetişiyor?

Saruman bunları dopraan altından çıkarıyordu. Nasıl, neden? Kitapları okumadım da... Bu tipsiz herifler ork mu urukhai mi emin değilim de anladınız sanırım.




 
o çıkanlar özel melez bir ırk, normal ork değil. adları da uruk hai oluyor.


  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (29.01.14 19:26:54) 
hee saruman mı üretiyor bu kemçükleri? orclar hangisi o zaman? bunları yerden çıkaran veletler mi? eğer onlarsa goblinler hangileri oluyor:(


  • ack3000  (29.01.14 19:31:05) 
en soldaki uruk hai, diğerleri orc

static1.wikia.nocookie.net
  • golan trevize  (29.01.14 19:53:01 ~ 19:54:22) 
goblinler daha böyle yerden bitme olanlar diğerleri orklar falan filan


  • ozymandias10  (29.01.14 19:53:06) 
Kitaplarda yerden patates gibi bittikleri falan yazmıyor. Yönetmenin tercihi o. Ork ve goblinler kendi aralarında ürüyorlar hatta insanlarla da üreyebiliyorlar. Uruk Hai tam emin değilim ama insan ile orc melezi olması lazım.


  • mindwars  (29.01.14 20:15:11) 
ben bu soruyu sorunca tekrar izleyesim geldi. az önce gandalf reyiz açıkladı, goblinlerle orcların meleziymiş urukhailer. goblinler de bu orcların daha ufakçası heralde.


  • ack3000  (29.01.14 20:27:46) 
aslında tokien'in kitaplarında orklarla goblinler farklı ırklar değil. insanlar ve elfler ork derken hobbitler goblin diyor genellikle. hatta lotr'de uruk-hai ler için goblin denilen kısımlar bile var. dağlardaki büyük orkların goblinlerin irisi olduğunu anlatan bir kısım da varmış. uruk hai kara lisanda ork halkı demek olsa da ork-insan melezidirler.


  • r_u_h  (29.01.14 20:49:18) 
aynen r_u_h un dediği gibiymiş. iyice kafam karışınca googledan baktım bir güzel. yabancı lotr forumlarında tartışmış millet. ortak kanı farklı ırklar olmadıkları yönünde. tolkien bile hobbit'te farklı, lotr'da farklı isimlendirmiş.

ancak filmde urukhai'ler için goblinle ork melezi dendiğine eminim çünkü 5 dakika önce izledim o sahneyi:) peter jackson ın puştluğu o zaman.
  • ack3000  (29.01.14 20:53:20) 
uruk hai melez orjinalde de zaten ama öyle matrix gibi küvezlerde yetişmiyorlar. ayrıca kendi kendilerine üreme yetileri yok. katır gibi bişey.


  • r_u_h  (29.01.14 21:09:47) 
ben de bir soru sorayım buraya orclar için elflerin değişik bir türü diyorlar o işin aslı astarı nedir ?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (29.01.14 21:12:31) 
efsane miydi kesin bilgi miydi hatırlamıyorum, kaçırılıp işkence edilmiş elflerden türetildiği olayı vardı. olm kitapları unuttum la elinde olan varsa versin de baştan okuyayım.


  • r_u_h  (29.01.14 21:17:19) 
az önce saruman bu urukhailerin reyizine onu da açıkladı. zamanında bu karanlık güç olan bebe bu elflerin bir kısmını kaçırıp türlü işkenceler falan orc haline getiriyor. yani evet orclar orijin olarak elfler.


  • ack3000  (29.01.14 21:38:52) 
ben yakın zamanda tekrar okuyup hafıza tazeledim :D elfler ilk uyanan halk -ilk yaratılan değil, ilk yaratılanlar cüce ama elflerden sonra uyandırılıyorlar iluvatar'ın kızması üzerine, çünkü ondna habersiz yaratılıyorlar- neyse, elfler kuzeyde bir yerde uyanıyorlar tek başlarına, ama valar bulamadan melkor onların yanına gelir ve kötülüğün etkisine girerler, böylece orklara dönüşürler. yani böyleydi yanlış hatırlamıyorsam -daha yeni okudum tekrar ama unuttum ya gene :( -


  • pasp  (29.01.14 21:44:45) 
yuha herkes kafasına göre söylemiş. benim bildiğim de orklar çook eski zamanlarda elfmiş. ama zalim güçlerin eline geçmiş bunlar, işkence görmüşler. sonra orka dönüşmüşler.

topraktan çıkan ise uruk hai'dir. sauron, saruman'a "benim için özel bir ordu kur" demişti. saruman da goblinlerle, orkların karışımı olarak uruk hai yaptı.

goblinler hangileri onu ben de bilemedim. görünüş olarak aynılar sanırım orklarla.
  • the silent enigma  (30.01.14 09:05:20 ~ 09:06:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.