[]

düğün dernek gibi yerlerde taktığınız altın veya paranın

aynısını kendinize de bekliyor musunuz? mesela akrabanız ya da herhangi tanıdığınız birine çeyrek altın taktınız, olası durumda size de çeyrek altın takacak diye hesap eder misiniz, daha aşağı bir şey gelirse bozulur musunuz?

ya ben bu mantığı anlayamıyorum gerçekten. eşimin erkek kardeşi bir bilezik hediye etmişti düğünde, şimdi yaza onun düğünü var, geçenlerde 'size kaç gr bilezik takılmıştı ona göre sizde alın' diye muhabbeti geçti aile içinde. nasıl sinir oldum nereden hatırlayayım ben gramını bilmemnesini. oldu oturup düğün videosu seyredeyim hatta bir uzmana da seyrettireyim kaç gr altın tespit edilsin. bu gönülden kopan bir hediye değil midir? hesabımı yapılırmış. belki ben iki bilezik takıcam size ne yani?

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

 
Yooo, beklemem. hem evlenmek hayal şu anda, evlensem bile verdiğimi geri istemem.


  • [silinmiş]  (29.01.14 11:57:40) 
Bence de çok saçma, yani orada amaç yeni evlilere yardım etmek, hediye vermek. Normalde altın takılırken filan üzerine isim de yazılıyor, sonradan takı töreninin videosu da izleniyor, düğün sünnet gibi olaylardan sonra altın defteri de tutuluyor, daha neler vardır kim bilir. Ben geçen yaz en yakın arkadaşlarımdan birisinin düğününde küçük altın takmıştım, arkadaş grubuyla gitmiştik düğüne herkes küçük altın taktı. Üzerine isimlerimizi de yazdık, arkadaşım düğünden sonra (ki kendisi inanılmaz varlıklı) ya sen bana düğünde altın taktın mı diye sordu ? Hayatımda yaşadığın en büyük şoklardan birisidir herhalde. Ne diyeceğimi bilemedim, taktım dedim. Altınların içinden seninki çıkmadı da, kızlarınki filan var dedi. Bilmiyorum neden çıkmadı ama ben taktım dedim.

Özetle takmayın kafanıza canınız ne isterse onu takın. Zaten sizin taktığınız bir küçük altın ya da bilezik her neyse ona tenezzül edip şu kadar farklı şu kadar az ya da çok diye hesap yapan insanların ne düşündüğü çok da önemli değil.
  • elikası  (29.01.14 12:05:30) 
akraba, arkadas cok önemli degil ancak aile yani anne baba abi abla kardes bunlar genelde bilezik takarlar, aslinda size kac gr bilezik taktigi önemli degil, sizde bilezik takin ama telmaşa birsey olmasin demek istemis olabilirler.

ele güne karsi abiside bi ceyrek takti demesin! hep bu elalem demesin'lerden basimiza geliyor ne geliyorsa zaten ppff!
  • Mügüs  (29.01.14 12:06:34) 
Nikah videolarının amacı tam olarak budur. Annelerimiz izler, kim ne takmış görür, eğer bizim nikahına gitmeyeceğimiz kişilerse (mesela kendi arkadaşları) kendi gider çocuklarının falan nikahına, takar iade-i altını. Tabii kese olayı annelerin işini zorlaştırıyor. :)
Şimdi şu var ama, mesela ben annemi ziyaret ettiğimde bunu bana söyleyebilir, "kızım bak şu sana şu kadar takmıştı sen de tak" falan diye, ben de gitmem genelde tabii ama o hatırlatır, kendi gider, görevini tamamlar. Buradaki asıl nokta bana bunu annemin söylemesi, yani aile içerisinde falan geçmez bu konu. Ya da kayınvalidemden duymak istemem, diliyorsa kendi oğluna söyler bir ara, beni ilgilendirmez. Ben kendimce bilirim elbet kime ne takacağımı.
Kısaca, annelerin "ya tamam ya" denilecek olaylarından biri ama toplu konuşmalarda falan geçmesine hiç sıcak bakmam.
  • whoosie  (29.01.14 12:08:58) 
Ben de beklemediğim gibi, takı töreni yapmak da istemiyorum. Getirebilen var, getiremeyen var. Niye benim evlenmem millete eziyet olsun?


  • aychovsky  (29.01.14 12:19:48) 
ben beklemiyorum ama bazi aile buyukleri sadec bunun icin ne takacagina karar veriyor. biz ona ceyrek takmistik ondan da bekleriz diye bir anlayis var.

durumuma gore netkacagimi belirlerim ve cumhuryet taktigim adam bana 20 tl taksa bile cok onemli degil benim icin.
  • exlibris  (29.01.14 12:31:30) 
Kime ne taktığımı hatırlamıyorum bile çoğu zaman, neyi geri bekleyeceğimi de bilemiyorum dolayısıyla. Hayatta yapmam böyle şeylerin hesabını. Hediye hediyedir, birinin durumu iyidir gider arkadaşına bilezik takar, arkadaşı ancak geçiniyordur, karşılığında çeyreğe gücü yeter mesela. Kaldı ki çeyrek de artık az değil.
Amma çıkarcı olduk, valla acınacak haldeyiz yahu.

  • saatgeceninonikisi  (29.01.14 12:59:26) 
ben küçükken onların hediye olduğunu düşünürdüm ama onlar hediye değilmiş, bir çeşit kredi. zamanı geldikçe takıyorsun. çoğu insan biz onlara onlar da bize diyerek takıyor.


  • Lim5  (29.01.14 13:14:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.