[]

Ezan sesinden rahatsız oluyorum

Oturduğum evin dibine bir cami yapıldı ve sabahları yatağımdan uyandıracak kadar çok ses geliyor. Bu durumdan ciddi anlamda rahatsız oluyorum. Laik bir ülkede yaşamıyor muyuz? Buna bir çözüm bulunamaz mı? Ayrıca küçük kardeşim de uykusundan uyanıyor. Zaten zor uyuyan bir çocuk.




 
belli bir ses yüksekliği olması lazım, belediyeye haber ver gelip ölçsünler


  • freebird5406_2  (29.01.14 00:21:45) 
belediye ve müftülüğe şikayet dilekçesi vereceksin. Gelip desibel ölçümü yapacaklar. Daha sonra azaltırılır.


  • yatagants  (29.01.14 00:22:09) 
laik bir ülkede yaşamıyoruz.

imamla konuşmayı deneyebilirsiniz, bazıları çok anlayışlı oluyor, sizi şaşırtabilirler.

arayabileceğiniz bir numara da vardı sanırım ama onu hatırlayamadım.

camiyle aranızda o kadar az bir mesafe varsa buna çözüm bulabileceğinizi sanmıyorum, zira ne kadar kısarlarsa kıssınlar fısıladayarak da okusalar yine duyulacak gibi.
  • Mackinaw  (29.01.14 00:22:23 ~ 00:24:10) 
@freebird5406_2 Sesi azaltsalar bile öyle bir konumdayız ki minare tam balkonun karşısında kalıyor. Rahatsız olmamam elde değil. Minareye en yakın ev bizimki oturduğumuz muhitte.


  • oddyseus  (29.01.14 00:23:11) 
Onun çözümünü daha yapılırken aramanız lazımdı. Şu saatten sonra taşınmaktan başka çözüm bulabileceğinizi sanmıyorum. Ya da inançlıysanız sabah namazına kalkın ailecek. Namazı kılar yatarsınız tekrar.


  • iorveth  (29.01.14 00:33:27) 
soyadin koc degilse zor :) beykoz sahil yoluncaki villalarinin yanindaki camide sabah ezani mikrofondan okunmuyor. bizzat o caminin gorevlisi demisti bana.


  • Golgi  (29.01.14 00:33:49) 
@iorveth 1 seneliğine evden ayrılmıştım geldiğimde yapılmış durumdaydı. Müdahale edemedim hiç bir şekilde. Ben değilim ama ailem inançlı olduğu için bir şeyler yapabilme şansım çok düşük galiba.


  • oddyseus  (29.01.14 00:39:28) 
ben de benzer bir durumu yaşıyorum. çıkmaz sokağı olan bir yere taşındım, sokağın ortasında cami var. ses o kadar yüksek ki, ezan okuduğunda evimin içindeki kimseyi duyamıyorum. üstelik evim o kadar da yakın değil. mahalleli de memnun gözüküyor. çoğunluğu her vakit camiye gidip gelen yaşlı kimseler. mahallenin delikanlıları da sadece cuma günü camiye gidiyor. (onlar da hep son anda koşuyorlar nedense.)

ben eskiden müslümandım; ancak şu an sadece o değilim. (inancım bana kalmış bir şey.) ezanın bu denli bu kadar yüksek okunmasından ben de çok rahatsızım. ancak şikayet edersem başıma iş geleceğimi biliyorum. (mahalle baskısı diyelim ki farklı boyutlarıyla zaten yaşıyorum.) buraya yeni taşındım, yl öğrencisiyim, mahalleliye göre dış görünüşümden ötürü itin kopuğun tekiyim. (ev ararken bunun çıkarımını yapabildim.) buyurunuz esasında, bir ayrımcılık yaşıyorum.

laik, demokratik bir ülkede filan asla değiliz.
  • helios  (29.01.14 00:40:42 ~ 00:42:49) 
Uygun bir dille söylerseniz halletmeye çalışırlar ama ne kadar kısarlar bilemiyorum sonuçta mahalleye duyulması lazım.


  • Lim5  (29.01.14 02:21:13) 
laik bir ülkede yaşamıyoruz. buradaki hayalperest arkadaşları fantazi dünyalarının derinliğinden ötürü kutlayarak hiçbir şey yapamayacağınızın altını çizmek istiyorum. yıllarca bahsettiğiniz şekilde yaşadım. arada en fazla 40 metre vardı.


  • blossom  (29.01.14 04:00:16) 
haklısın ve duyuruyu favorilerime ekliyorum. aynı dertten çeşitli zamanlarda muzdarip olmuş biri olarak önerebileceğim çözümün ev değiştirmek olması da kötü tabii. veya komşularınız da aynı sorundan şikayetçiyse topluca, mahallece filan bir dilekçeler yazıp ilgili belediyeye gidebilirsiniz.


  • olivia ofrenda  (29.01.14 06:40:06 ~ 06:41:11) 
hiçbir şey yapamazsınız. ne yazık ki. mevzuyu "ezana gıcık olmak" diye yorumlayıp size bakışlarını bile değiştirecekler. böyle saçma bir ülkede yaşıyoruz çünkü. üç adımda bir cami yaptılar zaten, çok lazım ya.


  • alaimisema  (29.01.14 08:10:21) 
sadece ezan için değil. evinizin yakınında müzikli çay bahçesi, düğün salonu, bar, pavyon(müzikli turistik tesis diyelim ) yine aynı şeyler olacaktı.


  • Absinthe75c  (29.01.14 08:34:37) 
@evrenos gazi İhlas sitelerinde oturuyorum. Ciddi anlamda rahatsız olduğumu ilettiğimde neler olabileceğinin farkında mısın? İmam da sitede oturuyor. Ve herkes ezanın bu durumundan memnun(ailem de dahil) Şimdi ben ciddi anlamda rahatsız olduğumu söylesem neler olur neler. Din düşmanı diye mimleyip apartmanın önünde eylem bile yapar bunlar.


  • oddyseus  (29.01.14 17:34:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.