[]

sensörlü led - fikir

selamlar,

bir kavanozun kapağına kavanozun içini aydınlatacak şekilde bir led yerleştirmek gerekiyor. Yalnız bu led'in sürekli olarak yanmaması gerekiyor pil ömründen dolayı. Bunu sağlamak için ne tarz bir mekanizma veya sensör kullanmak lazım? ledin sürekli yanması gerekmediği için ışık sensörü veya kapağın açıp kapanmasına duyarlı hareket sensörü mu kullanmak lazım? Bir de kavanozun küçük bir obje olduğunu düşününce çok göze batmayacak ve oraya yerleştirebilir bir çözüm mümkün müdür?

Oldu da led sürekli yanıyor diyelim. Pil saatine bğaladık diyelim. Ömrü ne kadar olur?

Teşekkürler şimdiden.

 
sensorden led yakma pek mantikli degil su asamada, cunku piyasadaki sensorlerin cikisi ac'dir ama led dc ile calisir.. sensorun cikisina bir de ac/dc converter koyman gerekecek hem bahsettigin sensorler en ufak hareket degisikligini bile algilar kavanoz aydinlatma icin pek mantikli degil bence. en temizi pil ile led arasina buton koymak..

bir suru led cesidir var, mantar led ler 20 ma ile calisiyor, ama pilin 2 volt civari olmasi lazim.. power ledler 3.2 wolt ile calisir 60 ma cekerler.. pilin kapasitesi kac amper saat ise ona gore hesaplayabilirsin ne kadar yanacagini.
  • Golgi  (29.01.14 00:22:37) 
@golgi pillerin kaç amper saat olduğuna dair bir bilgi bulamıyorum yalnız. nasıl bakmak lazım?


  • dracox  (29.01.14 00:49:06) 
klasik pillerde yazmiyor galiba ama ulasilamayacak bilgi degil bak mesela burada yazmislar tum ozelliklerini

www.pilsitesi.com
  • Golgi  (29.01.14 01:18:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.