[]

Çenemden gelen sesler, sıkıntılar

İyi geceler ahali,

Şimdiye kadar neden sormaduığımı bildiğim bir sorumu sormak istiyorum. Yaş 20 ve bende 3-4 yıldır çenemden gelen sesler var. Özellikle sağdaki eklemlerin oradan. Çenemi çok yavaş açmayınca, biraz yana açınca sesler geliyor. İlk başta biraz açıp kapayınca kırtlıyordu çenei sonra bütün gün rahat ediyordum. Sonraki gün yine aynı sıkıntıyla uyanıyordum. Bazen bütün gün o sıkıntıyı çekiyordum. Sürekli bir kırtlatma isteği vardı. Birkaç defa ağzımı yana doğru açınca kırtlayabiliyordu. Ama son birkaç aydır öyle değil. Bütün gün uğraşıyorum, olmuyor. Ağrı da yapıyor. Sesler geliyor, beni rahatsız ediyor. Son zamanlarda fark etmeden dakikalarca kırtlatmaya çalıştığımı fark ettim. En sonunda başım dönüyor (yarım daire kanallarından mı neden bilmem, sarsılıyorum ama), yoruluyorum. Öyle fark ediyorum ne yaptığımı. Bazen topluluk içinde de yapmak zorunda kalıyorum ama kendime hakim oluyorum. Evde, arabada vs. sürekli ağzımı yana açıp kapıyorum.

Bu arada bende open-bite denen şey var. Yani dişlerim tam kapanmıyor. Arka dişlerde sıkıntı pek yok ama ön dişlerde alt ve üst birbirine temas etmiyor. Şunun gibi: www.google.com.tr

 
çene cerrahisine gideceksin. korkutmak istemem ama tedavin biraz sıkıntılı olabilir.


  • rock n roll  (28.01.14 23:47:23) 
vakit kaybetmeden çene cerrahisine git...
bir yakınımda vardı böyle bir rahatsızlığı, çenesi sürekli çıkardı, yanlış otururdu filan.
onun için doktor, tedavisi yok demişti.
  • livaneli kadir  (29.01.14 00:02:59 ~ 00:03:16) 
bi ihtimal, bu problemde 20 lik dislerin de etkisi olabilir.


  • pollyx  (29.01.14 01:42:11) 
cene eklemleri arasindaki sivida azalma olabilir. kbb'ye de gorunebilirsin, onlar seni cene cerrahisine yonlendirir.


  • little miss rejectee  (29.01.14 04:05:21) 
Aynı sorun bende de vardı, hatta artık sabahları uyandığımda çenem kitlenmiş olarak kalkıyordum. Bende de open bite problemi var bunun için diş telleri takmaya başladım (2 sene oldu tam olarak hala tedavi devam ediyor). Tel takmaya başladığımdan beri çene ağrılarım, kütletlemeleri ve kitlenmeleri yavaş yavaş son buldu. Belli bir yaştan sonra (18 yaşından sonra) open bite probemi ancak ameliyatla tamamen düzeltilebiliyor ama tel de en azından yukarıya doğru kalkmış üst dişleri indirebiliyor ve bu da büyük rahatlık sağlıyor.


  • wendyangelamoiradarling  (29.01.14 10:56:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.