[]

Dış cephe yenileme zorunluluğu mu var?

Yakın zamanda sokakta arka arkaya 7-8 bina dış cephesini yeniletti.

Çok çılgın bir indirim mi var yoksa Balat vb. yerlerde olduğu gibi dış cephe yenileme/eski binaları güçlendirme olayı mı var?


 
Zorunlu değil. İnşaat firmalarının internette yaydığı bir şehir efsanesidir mantolamanın zorunlu olduğu.

Olayın gerçeği şudur; Enerji Kimlik Belgesi denen bir olay var. Yeni yapılan binalarda, yapı izni alırken bu kimliği almak zorunlu. Mevcut binalarda ise, 2017 yılına kadar alınması gerekiyor. Gözü doymaz inşaat firmaları da fırsattan istifade biraz daha para kıralım diye, mantolaması olmayan binalara enerji kimliği verilmeyecek diye bir yaygara saldılar internette. Tıpkı Isı Payölçer olayında olduğu gibi, birileri bu işten parsayı vuruyor.
2008 den önce yapılan binalarda mantolama zorunlu değildir.
Yaptırırsınız, tasarruf sağlanır ona lafım yok ama zorunlu değildir.
  • bugraa  (29.01.14 00:13:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.