[]

makatta problem

şimdi şikayetim şu:

terlemeye bağlı olarak hafif bi yanma-acı hissi, bazen tuvalet kağıdında kan lekesi görme.

bu terlemeye bağlı kısmı önemli yalnız, terlemediğim zamanlarda nadiren bi sorun oluyor.

tuvaletimi yapmakta zorlanmıyorum, acı falan hissetmiyorum. ama temizlik konusunda mesela naparsam yapayım pis kalıyo gibi oluyo. hep biraz leke görüyorum tuvalet kağıdında defalarca silmeme rağmen. yıkıyorum, siliyorum, siliyorum, siliyorum, yıkıyorum, siliyorum hala leke kalıyor allah kahretsin ne boktan bi anlatım oldu. ama bu epey zamandır var artık bi şey yapmam gerekiyo bence.

bi ara kaşıntı da vardı, kurttan şüphelendim (sonra kurdu çıkarttım da sanırım, çıkartığımı düşündükten sonra doktora gittim) ama doktorun yaptırdığı testte bakteri zart zurt temiz çıktı.

benim neyim olabilir? ne yapayım da azaltayım? şu an en büyük sorun terlemeye bağlı olması. mesela bu yanma olayından sonra oraya su tutunca da yakıyo. sanırım tahriş tarzı bi şey oldum ama bilmiyorum.

uzun oldu kusura bakmayın. fikirleriniz?

 
Tuvalete çıkarken zorlanıyorsanız vs. deriyi tahriş etmiş olabilirsiniz, bir süre pudra kullanmayı deneyebilirsiniz hem terlemeyi azaltır. Kan lekesi ciddiye alınacak boyutta değilse tahriş olmuştur, ama peçete silme kan oluyorsa doktora görünün derim.


  • blues buzz  (28.01.14 19:55:15 ~ 19:57:52) 
tuvaletimi yapmakta zorlanmıyorum her gün düzenli, acısız ağrısız yapıyorum. kan lekesi de tuvalet kağıdına bi damla damlasa ne kadar yer kaplarsa o kadar geliyor.

terlemede aşırı artması bende tahriş fikri uyandırıyo. tahriş için de doktora gitmeye üşeniyorum (emin de değilim ya). göstermek falan da sorun değil utanmam da çözümü evde sağlayabilirsem müthiş olur.
  • reavelyn  (28.01.14 20:00:28) 
Duştan çıktıktan sonra tahriş için bepanten gibi merhemlerden kullanabilirsiniz zira bepantenin iyi gelmediği şey yok gibi bir şey.


  • blues buzz  (28.01.14 20:02:33 ~ 20:02:43) 
ulan ayni ben :)) demissin ya siliyorum siliyrm yine temiz olmuyor diye . ayni sorunu bnde yasadim . adi da anal fissur olmasi lazin . genel cerrahi gittim kasa zarar vermissin dedi . bi krem verdi birde circir yapan hap .kas dokusu iyilessin diye . bol.bol su tavsiye etti vs . kremi kullandim iki uc ay . su an yuzde 90 oraninda duzeldim :)


  • goldberg  (29.01.14 01:19:58) 
anal fissür (makat çatlağı)???
zamanında kontrol altına alınmazsa mutlaka cerrahi müdahale... aman diyim!

  • teknolojix  (29.01.14 01:20:40 ~ 01:22:08) 
anal fissür ise doktorun vereceği ilaçlar muhtemelen anestol ve proctolog olacaktır. anestol'ü tuvaletten bi 15 dakka falan önce sür, proctolog'u da çıktıktan sonra bi de banyodan sonra sür. ve mutlaka doktora görün.


  • enduksiyon bobini  (29.01.14 16:37:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.