[]

Filmlerin <Video-Audio> Bit Rate Olayı

Efendim, şimdi "torrent" üzerinden bir film indirmek istediğimde 720-1080p gibi görüntü kalitelerinde tercih etmeye çalışıyorum. Lakin bazı filmleri indirdiğimde ses çok kötü çıkabiliyor. Düşük düşük kalitesiz ses geliyor. Bazen de bakıyorum videoya: Karanlık sahnede film filan kalmıyor, neredeyse simsiyah hale geliyor ekran. Benim bir film indirirken ortalama olarak kaç bit rate dolaylarında olanı indirmem gerekir ki? Çok abartılı olanlardan da tercih edemiyorum. Hem bilgisayar hacmi hem de elimdeki hard disklerin kapasitesi sebebiyle.

Bir de bu audio ve videoların formatları oluyor. Hangi formatın farkı ne oluyor bilemiyorum, özellikle de audio kısmında.

Şu an bu kadar aklıma geldi de bu konuda bilgi seviyesi yüksek kişilere başka aklıma gelen olursa da sorabilirim. Hadi bakalım :)

edit : filmin sinema çekimi gibi olasıklar dahili değil de bluray den riplendiğini farz edebiliriz.

 
96kbit olsun ama 44000 hz olsun yeterli olur. bunun dışında isterse 320 kbit 192000 hz olsa dahi ses kötü olabilir. adam kayıt cihazıyla sinemada çeker ne yaparsa yapsın ses kötü duyulur.


  • washe  (28.01.14 19:30:00) 
release takip edeceksin, belli grupların kalitesi aynıdır. misal yify'den iyi ses beklersen yanılırsın.


  • late viper  (28.01.14 19:54:56 ~ 19:55:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.