[]

insanların yaşlarını dile dolamak

selam, dikkatimi çekiyor. bazı arkadaşlar bu yaş mevzusunu çok dillerine doluyorlar. teyze, abla, amca deyip buradan vurmaya çalışıyorlar. neden böyle oluyor, hiçbirimiz bu yaşımızda sabit kalmıyoruz sonuçta?




 
teyze amca abla vs hitapları aslında içinde saygıyı da taşır(dı). açıkçası yaşça büyük brinin kendisinden küçüklerin abla abi tayze şu bu diye hitap ettiklerinde alınmalarını garipsiyorum.
aslında vurmaya çalışan kendi kompleksini ortaya koymuş oluyor.

ama yaş mevzusu da azınsanmayacak kişinin kompleksi haline gelmiş. 30 geçti diye karaları bağlıyorlar :) durun lan hayat daha yeni başlıyor!!
  • nwnd  (28.01.14 18:46:47) 
Çünkü bu bizim kültürümüzde bir saygı belirtisi. Çocukken demediğimizde ayıplanırdık, arada bir iki yaş dahi olsa abla, abi vs. diye hitap etmemiz istenirdi karşımızdakine. Mesela benim çocukluğumdan beri tanıdığım dünyalar tatlısı bir kadın var, kızıyla yaşıt sayılırız. Çocukken teyze derdim kendisine, ama o kadar yaşam dolu ki benden genç sanki, şu an teyze diye hitap edemem kendisine; ama ismiyle de hitap edemiyorum. Böyle de tuhaf bir durum..
Bir de Eminönü'nde mendil satan çocuklar abla diye yaklaşıp, mendili almayınca teyze diyip pis pis sırıtıyorlar, işte bu ayıp olan.

  • blues buzz  (28.01.14 18:57:10 ~ 18:58:27) 
o yüzden hep yaşıtlarınla takılacaksın.


  • ya ben lan neyse  (28.01.14 19:01:01) 
söylemek istediğim şu, hani karşı tarafa sen yaşlısın mesajı vermeye çalışıyorlar ya, onun bir sözüne bir hareketine gıcık kapıyor yaşından vurmaya çalışıyor. zekice bir laf söyle karşındakinin yaşına laf söyleyene kadar, o şekilde mat et.


  • rock n roll  (28.01.14 19:37:20) 
ben bildiğin ak sakallı 70 yaşındaki adama abi diyorum lan. taşak değil ciddiyim.

yaş 26
  • ya ben lan neyse  (28.01.14 19:57:44 ~ 19:58:05) 
Laf dalaşı zaten temiz yapılmaz. Ne bekliyorsun ki?


  • arnold schwarzeneger  (29.01.14 08:12:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.