[]

kedim etrafa işemeye başladı

son 3 gündür 13 yaşındaki dişi kedim etrafa işemeye başladı. Hatta 1 kerede kakasını yaptı yatağıma. Kedimin tuvalet terbiyesi vardı ama nedense son 3 gün yastığa mindere giysilerin üstüne işemeye başladı.

Bundan 1 ay önce evimize yavru bir erkek kedi aldık. O olmasına rağmen yinede kumuna çiş yapardı. Sorun ne olabilir? Kumu var ve temiz...


 
bir rahatsızlığı var gibi sanki. bir veterinere ya da kendi veterinerinize gösterin bence. çünkü kedinin yaşı var epey. bir hastalıktan olması yüksek ihtimal


  • bluesbass  (28.01.14 12:13:59) 
idrar yollarıyla ilgili bi sıkıntı olması muhtemel. bluesbass'in dediği gibi bir an önce doktora götürün derim.


  • ranta  (28.01.14 12:17:23) 
yatağınıza kakasını yapmamış olsaydı ben de idrar yolu diyebilirdim. ama bence bu durumda sebep tamamen psikolojik. tepki koymuş resmen. benimki de yeni eve taşındıktan yaklaşım 1 ay sonra ortalığa çişini yapmıştı. yine hayatında sadece bir defa, ben onu 10 gün arkadaşlarıma emanet edip memlekete gidince ortalığa kakasını yapmıştı. tepkilerini öyle belirtiyorlar.

not: veterinere gidin tabii, yine de nolur nolmaz.
  • vejeteryanvampir  (28.01.14 13:13:26) 
tuvalet alışkanlıklarını uygulamasına engel bir durum olabilir. tuvaleti, kumu değişmiştir. ya da yeni gelen ufaklık çişini kakasını tuvaletin yanlış bölgesine yapıyordur.


  • jaaaccckkk  (28.01.14 15:29:33) 
cevaplar için teşekkürler. kedimin rahim kanallarında iltihap meydana gelmiş az önce ameliyattan cıktı ondanmış teşekkürler :)


  • false pretension  (28.01.14 22:08:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.