[]

Kedim kısır mı anlamadım?

Ilk dogumunu yaptiktan sonra veterinere goturduk. Narkozlu halde kacinca bir kac saat onu arayip sonra veterinere geri goturduk. Aksam olunca adam aradi gelin alin diye biz de herhalde tamam bu is dedik. Simdi bu kedi bauuu diye bagiriyo acayip acayip yuvarlanip ayaklarini oynatiyo. Dun 5 tane kedi etrafinda akbaba gibi toplanmisti. Bizimki de gelen kdilere pati atiyo ama bi yandan karsilarinda yuvarlanip oraya buraya surtunuyo. Simdi bu hayvan kisir mi? Degilse o zaman kisirlastirmak lazim ama dun neler oldu bilmiyoruz:/




 
İsteğin geçmedi birkaç gün sürebilir. Tabi kısırlaştırılmamış da olabilir. Götürdüğünüz adama sorsanız?


  • onexey  (28.01.14 08:06:08) 
Operasyonun ustunden aylar gecti. Henuz ulasamadik adama da ben sabirsiz burdq da sorayim dedim


  • neira  (28.01.14 08:14:38) 
Ben dün geçirdi operasyonu sandım. Muhtemelen kısırlaştırılmamış. Veterinerleri iyi seçmek lazım.


  • onexey  (28.01.14 08:19:56) 
Sorduk simdi. Hormonlarin olmesi 6 ay surebilir ama kisir o dedi bakalim


  • neira  (28.01.14 08:25:41) 
siz kediyi aldığınızda dikişi var mıydı?


  • kedili madam  (28.01.14 08:48:19) 
6 yaşında dişi kedimizi geçen sene kısırlaştırdık. hala arada bir kızışıyor. hatta kısırlaştıktan sonra çiftleşti bile 2 kediyle. bir kaç veterinere sorduk. söylenilenlere göre iki ihtimal var.

ya rahim alınırken içerde bir parça kaldı ki bu ileride tehlike yaratacak bir durum. ancak ultrasonda belli olmayabilir, tekrar ameliyat etmek gerekir dediler. onu da pek tavsiye etmediler.

ikinci ihtimal de geç kısırlaştığı için böyle arada bir kızışması normal diyorlar. her zaman kızışmıyor zaten. mesela diğer kedim bu aralar kızıştı ama büyük kızda bir sorun yok.

konu hakkında farklı bilgi alırsanız bana da haber verin lütfen.
  • jaaaccckkk  (28.01.14 10:51:22) 
@kedili madam, benim anlamadım da o zaten ne bi tıraş ne de dikiş izi vardı artık farklı bir yöntem mi kullanıyorlar bilemedim ama kısırlaştırdık dendiği için bir şey yapamadım başka. bauuu bauu yaptı biraz ama salmadım sokağa. sonra da gitti uyudu yani sakinleşti 1 saatte.
@jack, hayvan zaten 1 yaşında. yavruları da 3 aylık. bu ne hız yahuuuw

  • neira  (28.01.14 13:58:16) 
valla ne benim, ne bizim kliniktekilerin, ne de tanıdık veterinerlerin bildiği kadarıyla dikişsiz bi kısırlaştırma yöntemi yok ya da varsa da yaygın değil ve bilinmiyor. standart prosedür kedinin karnının sol tarafında yaklaşık 5x5 bir bölgenin traş edilmesi, deri, kas ve karın zarını geçerek yumurtalıklara ve rahme ulaşılması, bunların alınması, açılan sırayla dikilmesi şeklinde. kocaman bir kesik olmasa bile 1 ya da 2 dikiş mutlaka oluyor. tekrar bir veterinere götürüp ultrasonla baktırıp emin olun. gerekirse operasyonu yapılsın ya da tekrarlansın.

ha bir de erkek kedilere pati atması çiftleşme öncesi cilve gibi bir durumdur
  • kedili madam  (28.01.14 14:42:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.