[]

Sakallı dönerciler sizi rahatsız etmiyor mu?

Sık sık döner yiyen birisiyim. Nerenin döneri iyidir, en iyi ben bilirim.

Yalnız son zamanlarda çok gözüme çarpmaya başladı. Eskiden sadece yeşil sermaye dönercilerde sakal görüyordum. Artık moda mıdır neydir herkes de bi sakal.

Bence gıda sektöründe çalışan insanların sakal bırakması yasaklanmalı. Bunları denetleyen, arkadaşım sen döner kesiyorsun gün boyu gıda ürünlerinin başındasın ne bu sakal diyen yok mudur ?

 
bi de elleriyle kebap ve lahmacun yapan abiler var asil onlari dusunmelisiniz. doner yine neyse bence.. ustune egilmezse dusmeyebilir

o abilerin genelde parmaklarinda benim kafamdaki kadar sac var bu arada
  • babamasoliimbananickaldirsin  (28.01.14 01:35:28) 
lezzeti oradan geliyor aga!

kokoreç kestiği tahtanın üzerinde para olacak bi kere!
  • GibsonRules  (28.01.14 01:37:04) 
kesinlikle haklısınız. beni şahsen rahatsız etmesede bazı kurallara dikkat etmelleri gerek. ha sakalını kesip dönere yapıştırsa tadı güzel olacaksa yerim pis bir adamım ama hijyenik değil ve toplum sağlığı açısından önemli de keşke tek sorun sakal olsaydı.

Bunu anlattığımda arkadaşlarım pek bi tiksinirler bende bol bol anlatırım. Geçenlerde bi dönercide girdik normal çıplak elle abi dürümlerimizi falan hazırladı yedik sonra ben bi tuvalete gideyim dedim. Aslında iş yerinin bi lavabosu vardı sadece el yıkamak için de ben sıkışmıştım. Beni arkada etlerin olduğu bölümde -işin mutfak kısmından git- en sondaki kapıda dedi.Girdim bi tane teyze pis bi ortam. Hani flimlerde olan şekilde pis. Neyse tuvalete girdim yerde et var. Baya dönere konan etler vardı. Altına naylon sermişler etleri koymuşlar üstünede gelişi güzel bi naylon koymuşlardı. 2 metre kare alaturka tuvalet. hayal edebilrsiniz ben tuvalet ve etler dipddibeyiz. çıkardım sıçrata sıçrata işedim elimi yıkadım sonuçta hijyenik bi insanım.

bu tarz bi olay sadece benim gördüğüm dü daha neler yiyiyoz kim bilir. Bunu görünce sakala o kadarda takılmam sanırım.
  • LoRdS31  (28.01.14 01:41:27) 
sen en iyi dnerci nerde var onu bilirsin, ben en iyi nerde dönerci var oralarda çalıştım, cem yılmazın anlattığı bi hikaye var bir yemeğin sivaslı ustaların elinden geçmesiyle ilgili, az bile anlatmış, mutfak restorant ne kadar sağlıklı hijyenik olursa olsun sen o ustaların burunlarını karıştırıp, bilmemnerelerini kaşıyıp yada tuvalete girip suyla taharet alıp elini yıkamadan mutfakta işe koyulup koyulmadığını bilemezsin, onun için emin ol sakalda bişey yok, sakal iyi. ama kesmeleri lazım tabi yemeğe düşmesin


  • sertayg@yahool.com  (28.01.14 01:43:15) 
devletin elinde olan bir şey değil de, o yerin sahibiyle alakalı bir şey olsa gerek. saç, sakal, kılık kıyafet gibi şeylere o mekanın sahibi karar verir diye biliyorum.

bu arada nerelerin döneri iyidir onları da yazıver bari, istanbul avrupa yakası olsun mümkünse. (bahar pide salonu ve şu sirkeci'deki kasap osman hariç tabi)
  • tonoto  (28.01.14 01:44:27) 
dostum o zaman sana çooook ilginç genel bir şey söyleyeyim. hani şu lüks görünen lokantalar falan var ya işte efenime söyliyim pahalı asortik mekanlar falan işte orada hazırlanan yemeklere aşçılar her yerlerini sürüyorlar emin olabilirsin. yemeklerin çoğu elle hazırlanır kıvamlar elle kontrol edilir yumuşaklık sertlik falan hep elledir. eliyle döner kesen adam gördün mü peki ?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.01.14 01:45:50 ~ 01:50:15) 
aslında bu restorant işlerini az çok bilirim. yurtdışında bu işi yapan tanıdıklarım var. (dönercilik vs) işin mutfağında bulundum yani. ama hepsi saç sakal olayına çok dikkat ediyordu. mutfak biraz dağınıktı tabii.

aynı zamanda türkiyede de 4 yıldızlı bir restorantta 6 günlük çalışmayı deneyimim oldu. ondan sonra sikerim lan böyle işi diye çıkmıştım. her neyse. burada da çalışanlar göze temiz gözüküyordu ama genel durum sizlerin bahsettiği şekildeydi tabii.

lan keşke dikkat edilse hijyene mijyene.. neyse henüz ölmedik..
  • raskolnikov2  (28.01.14 01:54:50) 
dostlar aşçı olarak bir dur diyorum. çok yanlış bilinen birşey var. asortik mekanlarda evet herşeyi elimizle kontrol ediyoruz, eldiven denen sikko lastiği takmıyoruz ama bizim el yıkama limitimiz maksimum 30 dakika. yani 30 dakikada bir en geç ellerimizi yıkıyoruz. sigara içtiktn sonra, yemekten sonra, tuvaletten sonra yıkamayı söylemiyorum zaten. hani balık temizleyip ete geçiyorsak arada el yıkanır o derece titiziz. ayrıca saçı uzun olan bone takar, sakalı olan maske takar-ki sakal yasaktır katiyen-

ayrıca sakalda yasaklanmalı, yukarıda şaka yaptım. sakal, saç gibi vücut atıkları elbet yasaklanmalı. yukarıda atarlı bi arkadaş yasaklarla milletin sekötürnü laga lugasını yapmış. be arkadaşım ben oraya para verip yemek yiyorsam mecbur muyum herifin saçını sakalını yemeye?

pain of liberation, nasıl bi atar bu anasını satym? herifte sakal kıran olup olmadığını nerden bileceğim?
  • GibsonRules  (28.01.14 01:55:46 ~ 02:08:53) 
çok rahatsız ediyor. meydanın göbeğine birkaç ay önce bi dönerci açıldı adam abartmıyorum ladin gibi sakalla döner kesiyor bütün gün. sırf hizmet sektöründe diye yasaklanmaz diye bir şey yok. madem gıda sektöründe iş yapmayı tercih ettin, o zaman bazı şeylerden feragat edeceksin. herkes kendi mesleğine göre zorluklar yaşıyor. (kimisi bütün gün üniformayla, kimisi gece nöbetinde, kimisi soğukta leş gibi kokuların içinde çöp topluyor)bunların yanında bi sakalından feragat etmek çok zor bi şey değil. kendim almadığım gibi çevremdekilere de aldırmıyorum oradan.


  • xenophobe  (28.01.14 01:57:57) 
ben özel sektörde çalışıyorum. işim bilgisayar ile hiçbir müşteri ile yüzyüze gelmiyorum. 2 gün traş olmayanca olay oluyor. yemek olayında hacı sakalı iğrenç bişey. parmaktaki kıllarda alınmalı. daha hjyenik olmalı bu yemek sektörü


  • fuskiyenin oglu  (28.01.14 02:44:22) 
bu beni daha çok rahatsız etti:

royalindustriesinc.com
  • ermanen  (28.01.14 03:06:15) 
"senin hayatın boyunca sakalından kıl düştüğü oldu mu ki" diyene cevap vereyim evet sakalım biraz uzadığında sayısız defa kıl düştüğüne şahit oldum. yemek yerken yemeğin, çorbanın içine düştüğü de oldu.

"SAKAL DEDİĞİN DÖKÜLMEZ LAN" diye bir şey yok yani. bal gibi de dökülür.
  • cthulhu  (28.01.14 03:17:08) 
yazıları sildim. deli gibi sakalım var, çekiyorum çekiyorum elime gelmiyor ama tamam kardeşim, dökülür. he dökülür yani, daha ne diyeyim.

her kuşu siktiniz bir leylek kaldı.
  • pain of liberation  (28.01.14 03:20:00) 
sakalını çekince eline gelmiyor diye yeryüzünde yaşayan milyarlarca erkeğin sakalının hiçbir şekilde dökülmeyeceğine karar verip bunu iddia edebiliyorsan asıl bizim diyecek bir şeyimiz kalmıyor burada.


  • cthulhu  (28.01.14 03:29:29) 
cok meshur bir raki balik restoraninin mutfaginda fare tekmeliyorduk. ne gunlerdi be. zaten o lokanta sozlukte de itin gotune sokuluyor.


  • sarhosken alinan hesap  (28.01.14 06:17:00) 
evet ediyor, sadece sakal vs. yönünden değil. güzel güzel yazılmışı var, kısa bir entry, tıklamaya üşenenler olabilir diye, yapıştırıyorum. compadrito' nun bir entrysi. başlık: fekal oral yol.

insanların dışkı bulaşmış şeyleri bir şekilde yutmaları ile meydana gelen bulaşıcı hastalıkların, meydana geliş nedenini tarif eden yol. ağıza feçes (dışkı) bulaşması demektir. bunlardan birisi, içine kanalizasyon suyu karışmış suları içmekse, bir diğeri de taharettir. çünkü taharetlenme sonucu dışkıya bulanan eldeki koliform bakteriler kolayca giderilemez. bu el hem kendi sahibinin, hem de etrafindakilerin koliform bakteri (escherichia coli) yeme ihtiyacını karşılar. yurdum insanı, poposunun temizliğiyle övünür ama tırnak aralarındaki ve parmak uçlarındaki dışkı miktarını bilmez, anlamaz. sabunla elini yıkadığında gitti zanneder. bu temiz kardeşlerimizin yoğurduğu köfteler hemen kızartılmadığı, bekletildiği takdirde, köftede, sonradan kızartılmakla etkisi kaybolmayacak toksinler oluşur. okul, yurt, fabrika, kışla gibi toplu yerlerde görülen ve adına kibarca ve salakça besin zehirlenmesi denilen hadiselerin coğuna bu toksinler sebep olur. aynı kardeşlerimiz hastanelerin yeni doğan birimlerinde ve yoğun bakım bölümlerinde de yoğun olarak çalışırlar. üstelik, sadece suyla yıkadıkları (kendi deyimleriyle taharetledikleri) popolari temiz filan da değildir. keza, dışkıyla atılan barsak kurtçukları ve bunların yumurtaları gene bu caaanım taharetlenme sayesinde ağıza geri dönerler. buna da reenfestasyon yani kendi barsak parazitini ellere yar etmeme, parazitlerin geri kazanımı denir. sözlük kullanıcılarının mensup oldugu sosyokültürel katmanın, türkiye ortalamasına göre seviyesi göz önünde bulundurulduğunda, bu kavrama altıbuçuk yıllık sözlükte daha önce başlık açılmamış olması da ayrıca düşündürücüdür.

edit: (bkz: escherichia coli/1)
edit 2: arada bir sol elinin tırnaklarını koklayan arkadaşıma da burdan selam ederim.

son söz de benden gelsin. bence taharetlenirken o lastik eldivenler giyilmeli. yani taharetlenmek isteniyorsa. artık gerisi size kalmış. ne yaparsınız, bilemem.
  • oinone pe  (28.01.14 08:33:27 ~ 08:34:48) 
@oinone pe taharetlenirken illa eli kıça sürmek gerekmiyor ki


  • zombie0  (28.01.14 08:53:47) 
haklısın.
@babamasoliimbananickaldirsin bro kebap elle yapılır.

  • buhebu  (28.01.14 10:11:46) 
@buhebu abi yanlis ifade etmisim kendimi. heralde elle yapilacak. da o abiler ellerini kac kere yikiyor gunde? eldiven takan zaten simdiye kadar hic gormedim onu gectim de.. o elleri goruyorum.. o killarin dusmemesi imkansiz


  • babamasoliimbananickaldirsin  (28.01.14 15:18:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.