[]

Adem ve Havva?

Geçen arkadaşlarla otururken bunu tartışıyorduk bi arkadaşımız bütün insanlığın adem ve havvadan geldiğini savunurken.Nasıl olurda aynı baba ve annenin çocukları birbirleriyle çiftleşerek dünyaya sağlıklı bireyler getiriyor diye sorduğumuzda sadece adem ve havvanın böyle bir güce sahip olduğunu ileri sürdü.size soruyorum romalılar bunu akla mantığa sığar bi yanı var mı ?Akraba evliliklerinde dahi doğan çocuklar sorunlu oluyorken kardeş kardeşi yapa yapa kaç nesil devam edebilir ki 2-3 nesil sonra bu sakatlıklar gitgide artmayacak mı




 
arkadaşım bir kadın ile bir erkeğin sevişmesinin cezası olarak dünyaya indirildiklerine inanıyorsun da engelsiz çocuk doğurmayacağına mı inanmıyorsun?


  • kuja  (28.01.14 01:14:56 ~ 01:16:14) 
kuja iyi bir noktaya parmak basmis.


  • bohr atom modeli  (28.01.14 01:23:52) 
ilk yaratılanların mükemmel olduğu, hiçbir hastalığı ya da sakatlığı ya da eksikliği olmadığı varsayımıyla mümkün böyle bir şey. dünya üzerinde geçirilen süre arttıkça genetik mutasyonlar olmuştur ve şimdi değil kardeşlerin, kuzenlerin bile çocuk sahibi olması sakıncalı hale gelmiştir.

ha bir de soruya cevap vermek yerine sorulanı -sırf sizin görüşünüze uymuyor diye- küçümsemek yakışmıyor kimseye. bunlar hassas konular ve saygıyı hak ediyorlar.
  • devilred  (28.01.14 01:28:56) 
haberturkte bi programda vardı bu tarışma.fazla hatırlamıyorum ama birisi bi çok insan indirilmiş adem ilk yaratılan diğeri de ikiz çocukları old. falan anlatmıştı. iyi dinlemedim ama izle istersen.


  • wishmaythşngs  (28.01.14 01:31:41) 
'akla manatığa sığar bir yanı var mı?'dan sonrasını okumadım


  • sertayg@yahool.com  (28.01.14 01:53:10) 
ilk yaratılanlar mükemmellerse ve genetik olarak değişmiş ve insanalar hastalanmış ve farklılaşmışlarsa (göz ve saç rengi gibi hastalık olmayan farklılaşma) bu da evrimleşmeye kanıt değil midir sorusu akla gelir.


  • LoRdS31  (28.01.14 01:54:40) 
Gayet saçma sapan bir şey, mantıklı insanların inanması mümkün değil.


  • mutlusismankedi2015  (28.01.14 01:56:46) 
Genlerinin düzgün olmasını da geçtim, Adem 930 yıl yaşamış mesela. Bunlar din, nasılı yok. "Hııı" deyip inanılan şeyler.


  • thor odinsson  (28.01.14 02:00:10) 
dinde mantık aranmaz. adem ile havva'nın meselesine bu kadar takıldıysan, açıp bakara suresini bir okusan kafayı yersin. neler var orda.

mantık aranmaz derken de biraz açayım; öncelikle kuranda yazan herşeye inanacaksın, bir harfine bile inanmazsan müslüman olamazsın. ha inanıyorum ama merak ediyorum dersen sorabilirsin tabi hakkındır. ama cevap vercek doğru adamı bulman lazım.
yoksa birileri gelip "adem ile havva seviştikleri için kovuldular" der. bir diğeri de onu över.
halbu ki adem ile havva yasak meyve yedikleri için kovuldular.
  • argin  (28.01.14 03:46:59 ~ 03:51:26) 
  • ermanen  (28.01.14 04:01:28) 
biraz daha bulandırmak lazım ortalığı..
kuranda ademin kız cocuklarından bahsedilmez.habil kabil ve şit den bahseder. ademin üç oğlu olduysa bildiğimiz adı / bahsi geçen hiç kız çocuk olmadığına göre insan neslinin devamı için bu 3 çocuk kimle seks yapmıştır. Kuranda yaratım dönemi tasvirlerinde adı gecen tek kadın havva olduğuna göre acaba habil kabil ve şit anneleriyle mi birlikte olmuştur yoksa insan neslini devam ettirmek için kız kardeşleriyle mi cinsellik yaşamışlardır?

  • the imp  (28.01.14 07:08:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.