Giriş
(4)

Kurgu için bilgisayar

kedi bana para bul
Arkadaşlar merhaba,Bu sıralar yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum fakat kafamda birkaç soru işareti var bu konularda bir an önce aydınlatabilirseniz efsane olur zira 31 ocaktan sonra 12 taksit olayı kalkacakmış falan filan.Öncelikle bilgisayarın video edit yapabilecek yeterlilikte olması çok önem
Arkadaşlar merhaba,

Bu sıralar yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum fakat kafamda birkaç soru işareti var bu konularda bir an önce aydınlatabilirseniz efsane olur zira 31 ocaktan sonra 12 taksit olayı kalkacakmış falan filan.

Öncelikle bilgisayarın video edit yapabilecek yeterlilikte olması çok önemli bu açıdan birkaç alternatif var:

1- Macbook pro 13" retina ekran 256gb'lik modeli
(bkz: http://store.apple.com/tr/buy-mac/macbook-pro )

2-iMac 21.5" 2.9 GHz'lik modeli
(bkz: http://store.apple.com/tr-edu/buy-mac/imac )

3-Bu fiyat seviyesinde windows bir masaüstü toplamak.

Son olarak "kurgu yapcaksan mac abi yea" şeklindeki yaygın görüşün sebebini, mac'i aynı seviye diğer bilgisayarlardan ayıran özellikleri de anlatabilirseniz mikemmel olur.

Kolay gelsin herkese.
0
kedi bana para bul
(28.01.14)
bence 3 ama çok uzman değilim.
ben de almayı düşünüyorum bir bilgisayar iş yapmama bağlı olarak video için.
0
gonul_isleri
(28.01.14)
hiç mac kullanmadım ama masaüstü windows tavsiyesi istersen hemen hemen aynı fiyatlarda bir canavar önerebilirim
0
zombie0
(28.01.14)
Kurgu için illa mac'e gerek yok ama yine de sen bilirsin. min 32gb ram, nvidia quadro ekran kartı ve bir adet sağlam www.vatanbilgisayar.com şunun gibi (örnek olarak veriyorum yoksa bu dandik) bir capture kartıyla işini görebilir hale getirebilirsin masaüstünü.
0
Solem
(28.01.14)
maddi yönden bir sıkıntı yok ise ve uzun süre kullanmak istersen (git: store.apple.com)

bu işler için windows ile mac i karşılaştırma bile.çalışacağın video projelerin agığlığına bağlı olarak imac düşünebilirsin. ama ağır projeler ve kasıcı renderların olacak ise mac pro en iyisi olacaktır.
0
jack n brooks
(28.01.14)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.