[]

birikmiş kira borcu ve senet

merhaba,
kiracımızın yaklaşık 6 aylık kira borcu var ve ödeyemiyor.
borcunu senetle kayıt altına alıp evi boşaltması konusunda anlaştık kendisiyle.

böyle bir senedin geçerliliği olur mu?
nelere dikkat etmeliyim, bir sözleşme yapmalı mıyım?

teşekkürler

 
adamın üzerine araba ev gibi bişey yoksa senetten bişey çıkmaz gibi.


  • svarte dauen  (27.01.14 21:01:23) 
evkur'dan mal alıp ona mı senet imzalatsam? kabul ederler mi kefil isterler mi onu da bilmiyorum..


  • schwannoma  (27.01.14 21:04:08) 
senet alın. kefil de alın varsa. tahliye ediyorsa da sıkıntı yok işte.


  • rancho  (27.01.14 21:08:55) 
senedin geçerliliği olur ancak kirasını ödeyemeyen daha sonraki bir tarihte senetteki borcu nasıl ödeyecek? üstelik arabası/bankada kiranızı karşılayacak kadar mevduatı yoksa senedi icraya koysanız bile yaptığınız masrafla kalırsınız.

şöyle bir şey olabilir: kiracının sabit bir geliri yoksa eğer, sabit geliri olan birisi senede kefil olarak imza atsın. eğer kiracı borcunu ödemezse bu sabit maaşı olan kefile karşı takip başlatıp maaş haczi yapabilirsiniz. (kefil evli olmasın)
  • imla kilavuzu  (27.01.14 21:28:56) 
karşılıklı anlaşılmasına rağmen seneti ödemeyeceğini düşünmek biraz art niyet. ödeyememesi için bir güvence lazım tabi. ama kefil isterseniz ve adam reddederse ne yaparsınız, orası meçhul.


  • pain of liberation  (27.01.14 21:32:18) 
kefil işini konuşmadık ancak sabit maaşlı bir kefil getirebileceğine pek inancım yok. ama senetten başka çarem de yok; oturmaya devam etmesi borcu artırmaktan başka bir işe yaramıyor.
bilemedim

  • schwannoma  (27.01.14 21:40:16) 
ha bir de ödemeyeceğim ne halin varsa gör diyeceğini sanmıyorum ancak ikinci plana atabilir eline para geçse de, veya cidden parası olmaz.


  • schwannoma  (27.01.14 21:42:00) 
Kefil isine girmeyin. Kefile muracaat zorunlu degil. Size de gelir alacaklilar. Dogrudan onu boclandirabiyorsaniz olabilir.

İcra takibi icin senet sart degil. Senedin kendi ozel faydalari var sadece. Yerinizde olsam tahliye talebiyle icra takibi baslatir, tahliye ettikten sonra da artik evi arabasi yoksa azar azar maasindan veya sabirla tahsile ugrasirdim. En azindan bir an once ciksin ki baskasina kiraya verin. Zarar buyumesin.

Tahliyeyi veya icra takibini dusunurseniz ben avukatim, takibi veya davayi hazirlamaniza yardimci olabilirim.
  • pomolilik  (27.01.14 21:48:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.