[]

yurt dışında kaybolmak ve vizenin süresinin geçmesi

doğada dolaşmak için şimdi adını vermeyeceğim (ingiliz sömürgesi bir ülke) bir ülkeye gitmeyi planlıyorum.

minimum kaç ay veriyorlar bilmiyorum ama tatilim sırasında doğada kaybolsam ve atıyorum vizemin üzerinden 2 ay sonra bir yerleşim merkezine ulaşsam ve direk polise gitsem sizce bu olay yüzünden bir daha o ülkeye girememe gibi bir durumum olur mu?

yoksa polis tutanağı falan ile iş yasallaştırılıp gerçekten kaybolduğuma inanırlarsa bana zorluk çıkarmazlar değil mi?

 
ülkesine göre değişir(illa isim verecen)


  • neferkitty  (27.01.14 19:58:59) 
avustralya veya yeni zelanda. hadi vereyim nalet olsun :)


  • thracian  (27.01.14 20:01:30) 
en kötü ihtimal vize ihlalinden 2-3 sene girmen yasaklanır. (kaynak; cumartesi günleri seyrettiğim border security australia's front line)


  • delidir yakalayin  (27.01.14 20:05:53) 
@hayirsiz

ben cidden böyle bir şey başıma gelse ne olur diye soruyorum.

eğer 1 yıllık oturma izni almanın yollarını arasaydım hiç üşenmez buraya "1 yıllık oturma planı nasıl alabilirim, ne yollar izlemeliyim" diye sorardım. tanımadığınız ve ne düşündüğünü bile bilmediğiniz birinin cinlik düşündüğüne ön-karar verip yaftalamak ayrı bir cinlik olsa gerek :)
  • thracian  (27.01.14 20:32:20) 
Öyle bir durum olursa gazetelere falan çıkarsın zaten, sonrasında sorun olacağını sanmam. Ama 2 ay kaybolmuş adamın ağzı burnu kayar, feyk atıp atmadığın anlaşılır, gerçi konu o değil demişsin. Bir de 2 ay kaybolmak zor ya, devamlı güneşin doğduğu yere yürüsen yine çıkarsın bir yerden.
Bir de bir yerde 2 ay kaybolup ormanda hayatta kalmaya çalışsan bir daha psikolojik olarak oraya gitmek istyeceğini sanmıyorum :)

  • whoosie  (27.01.14 21:26:45 ~ 21:27:24) 
avustralya & yeni zelanda civarinda doga yuruyusleri yahut gezileri sirasinda kaybolmak cok siradisi degildir.
ancak bunu onlemenin de cesitli yollari vardir, en basta siz bir yere giderken birkac kisiye / kuruma haber birakirsiniz. nerede, ne kadar bulunmayi planladiginizi filan.
boylece bir aksilik olursa kisiler / kurumlar sizin icin dogru zamanda endiselenir ve arama / kurtarma faaliyetine girisebilir.

burada en kritik nokta 2 ay boyunca dogada kaybolup sag kalabilmek. bu avustralya / yeni zelanda cografyasinda cok kolay degil.

bu gercekten basiniza gelirse, ve yetkililer de oykunuze ikna olursa sorun olmaz.
yalan soylediginiz sezerlerse bir daha ulkeye giremeyebilirsiniz buyuk olasilikla.
  • viva paulista  (09.04.14 08:59:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.