[]

Askerlikle ilgili 2 soru

1) 6 subatta askere gidiyorum kisa donem er olarak. Yemin toreninin cumaya denk geldigini biliyorum ama sizce 28 subata mi denk gelir, mart ayina mi sarkar? Kasimda giden arkadas 7'sinde birlige katildi, 29'unda yemin etti.

2) safak olayini nasil biliyosunuz :) yani kac gununuzun kaldigini? Gittiginizde terhis olacaginiz gunu soyluyolar mi? İnternette farkli hesaplar cikiyor hep? Kimisi 1 subattan itibaren sayacaksin diyor, kimisi 6'sindan itibaren diyor. Emin olunan tek sey izin kullanilmazsa 12 gunun cikarilacagi.


 
şafak olayını kendin sayacaksın işte.Sen saymazsan 5 sene askerlik yapsan da söylemezler


  • gorki  (27.01.14 18:39:04) 
Aldigin yol iznine gore degisiyor.

Yani hangi sehirde oturduguna ve askerlik icin nereye gittigine gore degisiyor

+

Acemi birliginden usta birligine giderkenki sehir arasi mesafeye gore yol izni de belirleyici.
  • kosun lan mevzu var  (27.01.14 18:55:15) 
1-yemin töreni işi muamma, ama birliğe gittikten sonra söylerler öğrenirsin.

2-tam terhis olacağın tarihi de, askerlik şubesinden aldığın sevk belgesinde yazan şubeden sevk tarihinin üzerine 6 ay ekle çıkan tarihten 12 gün + yol iznini düş tam o gün :) ayrıca bi üstteki arkadaşın dediğinin aksine yol izni usta birliğinle ikamet ettiğin şehrin mesafesine göre hesaplanır.
  • abin18ablan19  (27.01.14 19:03:26 ~ 19:09:44) 
Peki malatya-istanbul ne kadar hesaplanir? 2 gun falan mi :)


  • nathanieltroy  (27.01.14 19:32:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.