[]

diş ağrısından üzereyim hastaneye gidemiyorum (sgk prim konusu) okuyun :(

ölmek üzereyim..

yaşım 25

20 lik dişim yamuk çıkıyor. bir önündeki dişimi yamulttu(45 derece içeri doğru yattı ayrıca önündeki dişim) o bir önündekine baskı uyguladı filan derken çenemde tasavvur edemeyeceğim bir ağrı var. nabız atışı var dişlerimde.. ağrıdan dişi düzeltmeye çalıştım dün gece, o yüzden apse yaptı sanırım. şişmiş..şiödi gördüm.. ağrı kesici yarım saatte bir içiyorum.. dişinol getirdi komşu, onu sıkıyorum. dişlerimi hissetmiyorum. çene kemiğim hala inanılmaz ağrıyor.

şu an hastaneye gidemiyorum çünkü;

-ücretli muayene olamıyorum çünkü; param yok, masraflı bir işlemmiş. doktor sen karşılayamazsın dedi ücret bile söylemedi orospu çocuğu.

-üretsiz muayene olamıyorum çünkü;

*gss ile muayene olabilmek için daha önce prim borcu ödemem gerekiyordu(80tl). param yoktu.. anasını siktiğim, aç gebersin bi sgk çalışanına defalarca durumumun gss-0(0-300tl gelir) olduğunu söylememe rağmen. gelir tespitine adam bile göndermedi. çünkü o orospu evladı çalışan inanmadı. gss-1 yaptı. dilekçe yazdım. kira ödemeyemediğim için bir arkadaşımın yanında kaldığım halde, evin kira olmasından dolayı "..... adresinde kirada ikamet etmektedir. kirasının mevcut bedeli 400tl dir. gelir, gider dahil hesaplandığından tespite gerek yoktur." gibi dilekçe gönderdiğim makama dilekçe yazmış. neden gelmiyorular diye sgk ya gide gele öğrendim. aksi için dilekçe yazdım filan incelemeye gelen olmadı. şu an öldürmeyi düşünüyorum o adamı.(ciddiyim)

*artık gss paramı ödeyerekte muayene olamam. çünkü 3 gün önce sigorta yapmaya razı olan bir iş buldum(sülalenizi sikeyim sigortamı yatırmayanlar.) şu an gss ye para ödeyerekte muayene olamıyormuşum.(alo 170 öyle dedi)

*1 yıl içerisinde 30 gün sigorta ödemem olmadığından ssk 4/a üzerinden doktora gidemiyorum.

*25 yaşımı kasım ayında doldurdum. ailemden faydalanamıyorum.

*sigorta ödeme dökümüm (2013)
Tarih gün kazanç çıkış
06/04 24 1,016.68 29/04
05/11 1 34.05 27/11

TOPLAM: 25 gün.
kasım ayında girdiğim iş yeri 1 gün yatırmış anasını sikeyim.

*şu an sigortalı 3. günüm. ama burada gözükmüyor. neden diye alo 170 i aradım.. 23 şubatta sisteme düşer dedi.

*170 şöyle dedi: gss den yararlanamazsın artık, çünkü sigortan var.. ama ssk dan da yararlanamazsın. çünkü 5 günlük eksiğin ayın 23ünde sisteme işlenir. o tarihe kadar doktora gidemezsin.


başka bir yolu var mı?

 
lan günah be, başlığı okuyunca ssk girişini yapayım diyecektim ama sanırım zaten ssk lı bir işe girmişsin ve hehralde bu bir işe yaramıyor belli bir süre geçmediği için.

ne kadar masraf olduğunu neden öğrenmedin ki?

belki üç beş birşey yapardık aramızda.

sen şimdi çık git ilk gördüğün dişciye gir, baksınlar fiyat versinler. en azından ne yapılacağını bilelim.

çok anormal bir durum yoksa 20 lik dişi çekerler kurtulursun, o da bir masraf tutmaz.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (27.01.14 08:21:26) 
Duyuru'nun güzel dişçi arkadaşları bir el atsa keşke.


  • dessy  (27.01.14 08:24:17) 
ağrı için 2 x apranax forte kullan 3-4 saatde bunu tekrarla. diş doktoru fobim yüzünden ben 11 senedir agzımda tasıyorum o 20 lik dişleri . 1 i hariç hepsi çürüdü/ eridi sadece kök olarak varlar artık.
eğer iltihap varsa çekemez zaten doktor augmentin 1000 mg geniş spektrumlu antibiyotik verir.
augmentine başla o apse / iltihap kurusun.. agrı içinde apranax forte x 2
  • the imp  (27.01.14 08:50:13) 
  • the imp  (27.01.14 09:35:03) 
doktor da çok büyük bir ihtimalle augmentin verecek fakat bu ilaç penisilin türevi olduğundan feci alerjik reaksiyona sebep olup ölüme kadar götürebilir . Böyle bir durumda acaba the imp sorumluluk kabul ediyor mudur? Ayrıca anladığım kadarıyla dişin durumu fena ve ciddi bir ameliyat olması gerekiyor bu yüzden de çok para istiyorlar.

Sigorta sorunu yüzünüden ben de geçen ay inanılmaz ağrıyan 20 'lik dişimi çektirdim normal çıkmış ve düz olmasına rağmen 500 lira civarı bir para vermek zorunda kaldım. Normalde sigorta sorunu halledip araştırma hastanesinde yaptırmak için gün almıştım fakat çene kemiğim iltahaplandığı ve bu yüzden durumum acil olduğu için özele gitmek zorunda kaldım. Örnek olması için anlattım bu durumu.

Ayrıca şunu da belirteyim o dişin hemen yakınında yüz siniri olduğu için sağlam bir yerde ameliyat olmanız gerekiyor yoksa kalıcı felç olabilirsiniz. Bu yüzden öncelikle bir doktora gidip antibiyotik alın böylece operasyona kadar iltahap azalsın hem rahatlarsınız biraz da. Sadece ilaç yazdırdığınızdan çok para da tutmaz hem örneğin ağız ve diş sağlığı merkezlerin gidin muayene ücreti 7 liraydı sanırım bir de ilaç parasıyla toplam 20 lira falan gibi bir tutara şimdilik günü kurtarırsınız.
  • rexex  (27.01.14 09:58:26) 
Doktor augmentin verecek 1000lik tablet.

Ben 1 hafta önce başladım 7 gün kullandım. 12 saat arayla 14 tablet.

Allah yardımcın olsun.
  • EXXE01  (27.01.14 10:36:16) 
ben bu sene üniversite hastanesinde 20lik dişimi operasyonla aldırdım.operasyon için yaklaşık 100 lira civarında bir bedel ödedim. benim de sigortam vs. bulunmuyordu. tam emin değilim ama 30 lira kadar röntgen masrafı, 15-20 lira kadar da ameliyat malzemeleri masrafı oldu. toplamda 150 lira kadar birşey. tam rakamları hatırlamıyorum. sigorta şu bu işlerinden ben de anlamam. çok geçmiş olsun. resmi işlerde böyle sıkıntılar çok sık oluyor malesef


  • kallesnikof  (12.02.14 11:14:03) 
en az 5 gün (sabah ve akşamları aç karna) agumentin (antibiyotik, 9,5tl) almadan müdahale etmezler (iltihap kana karışır yoksa)


  • buhebu  (12.02.14 11:17:58 ~ 11:20:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.