[]

kablonet + utorrent + google talk sorunu

Kız arkadaşım yeni 512 kbps kablonet'e geçti, utorrent pek güzel çalışıyor, tam hız dosya da indiriyor, gelin görün ki o açıkken google talk sürekli kopup duruyor.
bu neden olur, nasıl çözülebilir, bir fikri olan var mı?



 
cfosspeed isimli program kurulursa belki çözülür gibime geldi ama emin de değilim.


  • mosmor  (27.05.07 14:02:05) 
utorrent kendisi de limit koyabiliyor zaten. proram acıkken sağ klik, limit upload/download var ordan ayarlayabilirsiniz. limit koyacagınız hız orda yoksa en kucuge ayarlayın sonra tekrar sag klik o zmn daha dusuk hızlar da cıkıyor. bu sekilde istediginizi ayarlayabilirsiniz.


  • bryan fury  (27.05.07 17:44:28) 
netlimiter kuracaksanız v1.3 bulun onu kurun, ne pro versiyon ne de digerleri duzgun calısıyor. (bkz: netlimiter/@bryan fury)


  • bryan fury  (27.05.07 17:45:27) 
netlimiter'in pro 2.0.9.1 versiyonu canavar gibi cali$iyor.
tavsiye ederim, ki zaten cozum yolu da o.
lazim olursa yardimci olurum.
  • sourlemonade  (27.05.07 18:53:19) 
robin'im, 512 kabloda cfosspeedmiş netlimitermış kurmana gerek yok. sana değerleri vereyim. dl olarak max. 50 kb civarı yapabilirsin(kabloda eskiden 60 ı görüyordu ama nedir son durum 128 kablo abonesi olarak valla bilmiyorum). upload ise 12 kb civarıdır. uploadı 8 yapıp dl ı da 35-40 yaparsan muhtemelen sorun yaşamazsın. yok hala yaşıyorum diyorsan utorrenttaki max bağlantı sayısını indirmeni ya da aynı anda 1-2 dosyadan fazla indirmemeni öneririm. upload fazla geldiyse o bağlantıyla 5-6 ya kadar indirebilmen lazım o da fazla fazla yeterli. kabloda adsl gibi fazla upload yapınca boğulma durumu yoktur dert etme bol bol ratio yap.


  • ozdek  (27.05.07 22:12:53) 
sadece google talk'ta yaşanıyorsa bu sorun, port çakışmasından da olabilir.


  • jose arcadio buendia  (28.05.07 06:05:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.