[]

Dolar, Euro ve Lira - döviz sorusu

merhaba.

euro ve dolar konusuna olabildiğince tedirgin yaklaşıyorum. malum geçtiğimiz ay kriz patladı. soruya geçeyim. yurtdışına çıkacağım için bir miktar euro almam gerekiyor. elimde dolar ve tl var. seçenekler şöyle:

1- tl'yi euroya çevirmek
2- doları euroya çevirmek
3- doları yurtdışında euro'ya çevirmek

alış-satış farkı her döviz için eşit midir değil midir? seçeneklerden hangisi en mantıklısı?

şimdiden verilecek cevaplara teşekkürlerimi sunuyorum.

 
tl den uero almak saçma.

doları ha burda ha yurt dışında çevirmişsin değişen bişey olmaz.
  • katusha  (26.01.14 15:30:00) 
yurtdışına gitmeden önce türkiyeden euro almanda fayda var.

euro sorduğuna göre avrupa ülkelerinden bahsetmek gerekirse, yurtdışında döviz bürosu diye gittiğin yerler komisyon adı altında işlem başına en az 4-5 euro para ekstradan alırlar ve çapraz kurları çok adaletsizdir. düşündüğünden çok daha fazla zarar edersin.

örnek olarak geçen ay italyada bir arkadaşım mecburen döviz bürosuna (free market) e gitti. 100 $ karşılığı 62 € aldı ve ekstradan da 5 euro komisyon ödedi. 1.49 dan hesaplamış adamlar üzerine de 5 euro komisyon kesmişler.

ben yurtdışına çıkmadan önce bankanın internet şubesinden dövizi satın alıyorum. sonra banka gişesine gidip parayı çekiyorum. hem internet şubesindeki avantajlı kurdan satın almış oluyorum (çoğu zaman döviz bürolarından daha avantajlıdır internet şubesinde ki kurlar) hemde avrupada kazıklanmıyorum.
  • zentiva  (26.01.14 16:16:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.