[]

GMAT veya GRE

doktora basvurusu için ikisinden birine ihtiyacım varmış. daha önce giren varsa tavsiyeleriniz gerçekten çok işime yarar şu aşamada. 1 senem var yuksek lisansımın bitmesine. hangisine girmem daha avantajlı olur sizce? ve hazırlık aşamasında ne önerirsiniz? alan, finans, ekonomi




 
gmat hem daha kolay, hem de finans gibi alanlarda genelde o isteniyor. gre çok zorlamıştı beni. ama tabi ikisine de göz gezdirin hangisini gözünü kesiyorsa ona girin.


  • passion rules the game  (26.01.14 17:22:24) 
GRE garip bir sınav, kimsenin yapamadığı verbal ile herkesin yapabildiği quantitative var. Bir de kompozisyon yazılıyor, o da ortalama. Verbal kısım ikinci, üçüncü dil varsa veya FRP'ci iseniz daha kolay yapılabiliyor, çünkü sorulan kelimeler genelde İngilizce'de eşanlamını kimsenin kullanmadığı (ya da çoğunlukla az kullanılan desem daha doğru) kelimeleri soruyor. Haliyle, verbal ortalaması çok düşük kalıyor ve "Niye düşük kaldı" diye moral bozabiliyor. Quantitative kısmı ise eski ÖSS'den hallice. Kesirleri bölünce ne olur, bu sıraya göre sıradaki rakam nedir gibi sorular. Herkesin tam yaptığı, işlem hatası yapanın kafasını duvarlara vurduğu bir şey. Kompozisyonun da kuralları var işte, ona göre yazılıyor.

GMAT biraz daha ortalanmış hali. Verbal'la quantitative biraz daha ortalamaya yakın. Yani verbal daha kolay, quantitative daha zor (hala zor değil aslında). Yine kompozisyon var. Bir de reasoning bölümü var, mantık soruları falan oluyor. Biraz daha ALES'e benziyor ama işte ona İngilizce sınavı da eklenmiş gibi.

Finans ve ekonomi için GMAT daha iyi olur.
  • aychovsky  (26.01.14 17:28:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.