[]

evde kolay lezzetli bir salata yapmak

yemeğin yanında değil de salata yapıp onla doymaya karar verdim. mutfak işlerinden neredeyse hiç anlamayan bir erkeğin de yapabileceği çok uğraşmadan bir salata hazırlayıp yiyeyim diyorum. her yerde bulunabilecek -öyle spesifik şeyler söylemeyin yani- malzeme önerileriniz nelerdir? nar ekşisi güzel gidiyordu dışarda salata yediğimde nar ekşisi cepte.

@dznc özellikle ''mutfak işlerinden anlamayan'' birine vermiş olduğun sade öneri için teşekkürler :)


 
mısır, ton balığı, beyaz peynir, hellim peyniri, kızartma tavuk belki.


  • devilred  (26.01.14 13:57:23) 
roka, tulum peyniri cam fistigi ve nar eksisi. bolca yapip hafif kizarmis ekmekle tuketirseniz doyarsiniz.

bir tane daha:
haslanmis misir, ton baligi, 1 haslanmis yumurta, kup kup dilimlenmis kars gravyer ve jambon. sos icinse, 1,5 kasik mayonez, 1 kasik hardal, karabiber tuz karistirilir. 2 kasik sirke 1 kasik zeytinyagi eklenir.
  • dnznc  (26.01.14 13:58:00 ~ 14:06:03) 
domates, turşu, dilimlenmiş zeytin, peynir, ızgara tavuk, kırmızı ve yeşil biber, mantar.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (26.01.14 14:02:04) 
ceviz ve gün kurusu katınca da muhteşem tatlar oluşuyor.


  • neferkitty  (26.01.14 14:08:02 ~ 14:08:09) 
bildiğin çoban salatasının üzerine nar ekşisi, rendelenmiş beyaz peynir (keçi ya da tulum, biraz da ceviz serpebilirsin. güzel oluyor.


  • zgrydn  (26.01.14 14:46:47) 
marul
mısır
az domates
salatalık
biraz mayonez
ton balığı
kavanoz patlıcan salatası

ton balığını çatalla ezerek mayoneze de karıştırarak ekleyebilirsin salatana.

salata sosundaki püf noktam: zeytinyağı,kuru kekik,kuru nane,nar ekşisi,limon suyunu bir bardakta karıştırıp öyle döküyorum salataya.

afiyet olsun.
  • mahnita  (26.01.14 14:54:11) 
marul, roka, fesleğen, ıspanak
güzelce yıkayıp elimizle parçalara ayırıyoruz
üzerine ceviz, zeytinyağı, tuz, hardal katıp karabiber öğütüyoruz.
ızgara etlerin yanında güzel gidiyor.
  • nax  (26.01.14 15:05:18 ~ 15:05:34) 
mısır kullanmayın. sebebi malumunuz. roka ile salatalar çok lezzetli oluyor. üzerine bazı günler ceviz serpebilirsiniz. Arada bir baharat da hoş oluyor.


  • dessy  (27.01.14 07:56:56) 
farklı ama çılgın olmayan tatlar arayanlar için küçük ıspanak tavsiye edebilirim. Gavurlar baby spinach diyorlar. Bizim yediğimiz ıspanakla pek alakası yok. Tadı salata da çok güzel. Ispanakları bizim yaptığımız gibi yiyerek ziyan ediyorlarmış diyeceksiniz deneyince.

Salata sosuna bir çay kaşığı hardal koyun.

Salatayla doymak istiyorsanız en garanti yolu protein içerikli şeyler eklemektir. Tavuk göğsu veya ton balığı olabilir mesela. Böylece hemen tekrar acıkmazsınız.

Bulgur konabilir daha doyurucu olması için. Benim çok hoşuma gidiyor salatalarda.
  • burfak  (27.01.14 08:16:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.