[]

Macbook ne işe yarıyor?

Selamlar.

Hayatımda macbook a dokunmamış biriyim. Merak ettiğim kısım, normal bilgisayarın yapamayıp macbookun yapabildiği neler var?

Not: bu soru art niyetle sorulmamıştır. Aksine bu konuda cahil biri tarafından sorulmuştur.

 
işletim sistemi çok daha stabil, malzeme kalitesi mükemmel

ama vs konusuna gelirsek windowsun yapıp macin yapamadığı, aynı şekilde macin yapıp windowsun yapamadığı şeyler var

windows vs mac yazarsan cevaplarını bulabilirsin
  • GibsonRules  (26.01.14 13:57:15 ~ 13:58:08) 
ekstra birşey yapmıyor, daha stabil ve hızlı. ve şık.


  • mattiadestro  (26.01.14 13:57:42) 
arkasında ışıklı elma var.


  • kyha  (26.01.14 13:58:40) 
eğer bilgisayara verdiğiniz paranın karşılığını tam olarak almak istiyorsanız ve virüs vb gibi saçma sapan şeylerle uğraşmak istemiyorsanız mac iyidir. ha ben bundan dolayı mı kulanıyorum, hayır. eğer grafik tasarım, fotoğrafçılık, video kurgu vb işlerle ilgili profesyonel olarak çalışıyorsanız işte mac'ın kıymetini asıl o zaman anlarsınız. sayfalarca yazabilirim ama şimdilik sadece bununla yetin.


  • king ruo xing  (26.01.14 14:00:03) 
apple'ın mac os ve iOS'larda en çok önem verdiği şey güvenliktir. yani mac'inize ya da telefonunuza virüs girmesi gibi bir durum yok gibi bir şey.


  • himmet dayi  (26.01.14 14:01:01) 
herkes virüs olayına değinmiş ama artık virüslerden korkmaya gerek yok bence. çünkü artık herkes bilinçli, mesela ben 2 senedir anti virüs falan kullanmıyorum. interneti doğru şekilde kullanırsanız virüs mirüs uğramaz size. ama cahil cesareti her programı her siteden indirmeye çalışırsanız virüs de olur tümör de olur.

konu başlığına gelince, mac kullanmak için arkadaşlarında dediği gibi grafikerci falan olmanız lazım farkı anlayabilmeniz için. onun dışında bi feyse sözlüğe girmek için mac almak çok saçma bana göre.
  • sivil admin  (26.01.14 14:09:01) 
sivil admin'e katılıyorum bu arada, 3 yıllık toplama bilgisayarımda windows 7 kullanıyorum, hiç virüs programı kurmadım ve format atmadım. kaldı ki her ay 100 gb üzerinde film, oyun ve müzik indiriyorum. neye tıklayacağını bildikten sonra sıkıntı olmuyor güvenlik.


  • mattiadestro  (26.01.14 14:12:50) 
1 yıl oldu alalı. bir kere bile yavaşlamadı, kasılmadı, saçma sapan hatalar vermedi... her şeyiyle değer. verdiğim her kuruşu sonuna dek hak ediyor.


  • sen git ben geliyorum  (26.01.14 14:28:53) 
sekli var. gerisi fasa fiso. millet virus virus demis. apple'in onem verdigi tek sey sekildir. mac'lerin de guvenlik aciklari ve virusleri var. kim yok derse sallamis olur. olay su ki virus yazan yada sistemi kirmaya calisan kisiler hep windows'a odaklanir. neden? cunku piyasadaki bilgisayarlarin %80'i windows calistirir. %80'den bilgi calmak varken kim %10'luk bir kesim icin acik bulmaya calisir ki.

soylendigi gibi grafik tasarim ve render islerinde mac'ler iyidir. onun disinda elma disinda bir artisi yoktur. ince, hafif olsun diye mac alinmaz. windows calistiran ve ince, hafif, sekli guzel ve performansli bilgisayarlar da var. ornek vaio pro. macbook air agirliginda macbook pro performansinda cihaz. fiyat olarak da nerdeyse yarisi kadar. su anda hem mac hem pc kullaniyorum. pc kullanirken mac'teki su ozellik de olsa dedigim tek sey uygulamalarin yuklenme mantigi sanirim. app store olayi da guzel.
  • crucio  (26.01.14 14:38:11) 
her şeyi geçtim, 2500 lira para verip aldığın laptopın 2 seneye götü başı oynuyor, 3-4 seneye en az 5 kere servise gitmiş oluyor. asus, lenovo, sony, samsung, toshiba, acer hepsi aynı. şu aletleri kullanıp da "abi 6 senedir kullanıyorum 1 kere bile sorun yaşamadım" diyeni bulamazsın. diyene de inanma en fazla soliter oynuyordur o alette. ama mesela git al bi macbook air, 10 sene kullan.


  • ack3000  (26.01.14 14:42:01) 
sürdürülebilir işletim sistemi ve güvenlik. bilgisayara kuracağım programların güvenliği hakkında senin yerine düşünmüş olan bir ekip var. tabii, virüsün, programın ne olduğunu bilmeyen, bilgisayarını koruyamayan birisinin macbook kullanmasına gerek yok. çok parası varsa şekil olsun diye alabilir.

bilgisayarın işlletim sistemi ile alakalı tıkanmalar, kitlenmeler vs. gibi her şey kullanıcının sorunu değil, bunu çözen, geliştiren bir yapı var. sen sadece yapman gereken işe odaklanıyorsun. yukarıda denildiği gibi "grafik tasarım, fotoğrafçılık, video kurgu vb." durumlar için veya iş adamı isen tercih sebebidir.

hızı, kompakt tasarımı ve de kendine has bir çizgisi var görünüm olarak.
  • uykusunu yakalayan adam  (26.01.14 14:49:47) 
sadece açılış ve kapanış hızı bile yeter bence.


  • mahnita  (26.01.14 14:55:43) 
müzik grafik sanat için uğraşırım dersen mac. açık ara fark mac.. kötü bi mac bile işini fazlasıyla görür hele...

oyun eğlence diosan diğeri...
  • mormormorius  (26.01.14 16:13:26) 
hem mac hem windows kullanan biri olarak açıkçası son dönem premium ultrabook-laptoplar ile uçurum gibi bir fark kalmadı. windows 8 de bir yıl kasılmadan gidiyor artık. ama malzeme kalitesi olarak macbook önde tabi.


  • passion rules the game  (26.01.14 17:24:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.