[]

öğretmen olan şu arkadaşınıza bir yardım edin hele

Yeni ingilizce öğretmeniyim. bu işte daha çok başlarda olduğumun farkındayım. girdiğim sınıflar ise anaokulu,1,2,3,4ler. yani başım belada.

yıllarca bilişimci kuramdan uzak ezbere dayalı sistemde okuduğum için okullardaki sistemden bunalan biri olarak, ben aynı şeyi bu çocukların üzerinde uygulamak istemiyorum. kitaplar falan herşey belli ama ben işin içine aktivite, etkinlik falan katmak istiyorum. daha onların oyun zamanı. bir yandan da ingilizce öğretmek amacım. konuşabilmelerini istiyorum, sadece kelime öğretmekle olmuyor.

mesela anaokulundakiler renkleri ve sayıları biliyor, bazı cisimlerin isimlerini söyleyebiliyorlar. ama komutları anlayamıyorlar. (listen, see, read, play, sit down gibi)

bu kazanımları elde etmelerine yardımcı olabilecek ve bana da yol gösterebilecek kaynaklara ihtiyacım var.

ana sınıfında bu tarz aktivitelere yönelik kitap tavsiyesine çok çok açığım. ilkokul da olur. ve ayrıca bu yaşlardaki (5 ila 11 yaş arası) çocukların psikolojisi ile ilgili kitaplar edinmeliyim. yine bu tarz kitaplara da ihtiyacım var.

benim de güzel rol model olmam gerekiyor. öğretmenlerin de davranışlarının nasıl olması gerektiğini, belli konularda nasıl tepki verilmesi gerektiğini anlatan kitaplara çok ihtiyacım var. isim verin bana :)

ayrıca ödüllendirme, cezalandırma, ve oyun oynarken birbirilerini domine etmemelerini sağlayacak bu tarz akıl verecek insanlar her zaman buraya yazabilir. anaokulu öğretmeni varsa aranızda lütfen kısa mesaj yoluyla da ulaşsın bana.

iki haftadır çok iyi gittik, fakat yine de bazen tıkandığım durumlar oluyor. öğreneceğim çok şey var. hepsi o kadar sevecen ve bilgiye aç ki. yanlış bir hareket yapacağım diye çok korkuyorum

şimdiden teşekkür ederim!

 
Kitaplar için kesinlikle ve kesinlikle oxford'un start readingleri bir harika.
Kitaplar şu şekilde ; elt.oup.com

Youtube'da onlarca video çıkıyor "songs for children learn english" yazınca,
linki şu şekilde;
www.youtube.com
internet bu açıdan bir nimet, akıllıca kullanırsanız, akıllıca arama yaparsanız,bunları download edebiliyorsunuz youtube'dan. Bilmiyorsanız yardımcı olabilirim nasıl yapacağınız konusunda.
Daninonun sitesi;
Anne -Babalara yönelik bir site ama siz de faydalanabilirsiniz;
Danino'nun hazırladığı kapsamlı bir site:
www.danino.com.tr
Kolay gelsin hocam ;))
  • neosphere  (26.01.14 14:06:16 ~ 14:07:36) 
umarım zamanla heyecanını kaybetmezsin ve bir şeylerin hevesini kaçırmasına, cesaretini kırmasına izin vermezsin; böyle idealist öğretmenlere ihtiyacımız var :)


  • mezzosprite  (26.01.14 14:22:49) 
Ben de çok mutlu oluyorum böyle öğretmenleri görünce. Genelde belli bir kelime seviyesine eriştiğinde şöyle bir oyun oynatıyordu bizim öğretmenimiz, zevkli idi: Biri bir kelime söylüyor, başka biri önceki kelimenin son harfi ile başlayan başka bir kelime söylüyor. Böyle devam ediyor. O oyun güzeldi ama işte, bir birikim gerektiriyor.


  • aychovsky  (26.01.14 14:26:02) 
benim de ilköğretim 1. sınıfa giden bir kız öğrencim var. kendisi özel okula gidiyor. kitapları pearson - longman serilerinden. boyama kitapları var. dinleme kitapları var. ve bu kitaplar oldukça işe yaramış gözüküyor ki kız daha 1. sınıfta olmasına rağmen bayağı bir kelime biliyor ve doğru sesletim yapıyor. sınıfta bilgisayar kullanarak ancak görsellik katabilirsin. devletteysen eğer kimsenin sana neden derste laptop kullanıyorsun diyeceğini sanmıyorum. ama mutlaka yazı yazdır. çünkü herkes görerek, işiterek anlayamayabilir. hem konu işlediğine kanıt olur.


  • hohoya  (26.01.14 14:32:18) 
bir de öğretmenlik içten gelen bir şeydir. kesinlikle yapmacık olmayın. giyiminize, temizliğe çok dikkat edin. kitap olarak ben de okumadım ama kütüphanede bir kitap görmüştüm. adı becoming a teacher tarzında bir şeydi. bu tip yayınlar çok var ama ingilizce hepsi. türkçe pek yok bildiğim kadarıyla. kolay gelsin. biraz da işin içine drama katın. çocukları konuşturun. iyi gözlem yapın. sorunları şak diye tespit edin ve çözün.


  • hohoya  (26.01.14 14:39:21) 
çizgi film ve animasyonlar olabilir. okuma bilenler için türkçe, ayrıca ingilizce altyazılı olarak izletilebilir. özellikle komut olayını zihinde oturturlar diye düşünüyorum, çocuk zihni görerek ve duyarak bağdaştırır bunları.

görsellik ve gündelik yaşamdan benzetmeler konuşmalarına ve öğrendiklerini pekiştirmeye yardımcı olur. yerli malı günü yapıp yiyecekleri tanıtmak gibi mesela, kabaca.

komut olaylarında ayrıca mimiklerinizi kullanabilirsiniz, hitabetlerimizde çok kullanıyoruz, mimiklerinizler sürekli ifade etmeniz pekiştirici olur. see derken gözleri, listen derken kulakları işaret etmek, sit derken ellerle otur işareti yapmak vs.

genele hitap ederken de, karşılıklı bir öğrenci ile konuşurken de 2. çoğul şahıs kullanın hep. teşvik edici vurgu yaparak soru sorun, komutu siz vermeyin, onları teşvik etmeye çalışın soruyla. teşvik edici vurguyla "yapalım mı, ne yapalım, şunu mu oynasak acaba?" vs. kararı sanki onlara bırakmış gibi soru sorun.

hata yaptığınızda, yanıldığızda bunu ifade edin "aa ben de yanlış yaptım :), aa nasıl da unuttum" gibi veya bilerek böyle hatalar kurgulayabilirsiniz. bu durum onlar hata yaptığın zaman uyardığınızda, doğrusunu göstermeye/söylemeye çalıştığınızda kabullenmelerini ve doğruya yönelmelerini kolaylaştıracaktır.
  • uykusunu yakalayan adam  (26.01.14 15:22:27) 
Ben sizin yerinizde olsaydım, YouTube'u didik didik eder ve bulduğum filmleri çocuklara seyrettirirdim. Ya da orada gördüğüm öğretmenleri taklit ederdim.

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com
  • compadrito  (26.01.14 15:43:24 ~ 16:05:36) 
Benim kızımın geçen yıl gittiği okulda, çok şeker bir ing. öğretmeni vardı. Pijama partisi düzenliyordu ve ingilizce çizgi film. izliyorlardı o partide. Toy Story, Ice Age vb. Her biri, meyve, kuruyemiş filan getiriyordu. O gün pijama ile gelip en sevdikleri birer oyuncakları ile minderlere uzanıp o filmi izliyorlardı. Çok mutlu oluyorlar. Tabi bunu yılda en fazla iki kere yaptılar.

Bir de, Cambridge'nin Playway to English setiyle çalışıyorlardı ve orada Max diye bir karakter var ve onun oyuncağını, her hafta en katılımcı ve dersi dinleyen öğrenci kazanıyor ve o hafta sonu eve götürüyordu.Hafta başı tekrar getiriyordu. Bu çocukları çok motive ediyor.

Ayrıca bilmiyorum, ödül sistemine yaklaşımınız nasıl ama dersi dinleyen öğrenciler her gün birer çıkartma kazanıyordu. Öylesine hırslanıp öğreniyorlar ki şaşırıp kalıyordum. Bütün hayvanları, vücuttaki uzuvları , meyveleri, sebzeleri hepsini öğrendi benim kızım.
  • old possum  (26.01.14 16:21:00 ~ 16:22:08) 
seviye bir miktar fazla gelebilir fakat wallace and gromit izlemeden ingilizce öğrenilmez bence :D


  • susamli cubuk  (26.01.14 16:21:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.