[]

android'de .edu uzantılı maili ayarlamak

pazar sabahı için pek güzel bir konu değil ama, araştırdım bulamadım: okulumuz .edu uzantılı mailini gmail tabanlı bir sistemde tutuyor, yani okulun kendi sayfasından maile giriyoruz, bildiğiniz gmail çıkıyor, tek fark uzantısı .gmail.com değil de .edu.tr. gmail'de android cihazlara nasıl mail ekleyebileceğimiz yazıyor, ben IMAP üzerinden mailimi eklemeye çalıştım, SSl seçimidir, server'dır vs hepsini dendiği şekilde yazdım, ancak tahminimce .edu.tr uzantılı olduğu için mail adresim, kabul etmiyor. telefonumun mail adresini de gmail adresim olarak seçtim, değiştiremiyorum. gmail ile okul mailimi bir arada kullanayım diyorum, bilgisayardan yapmaya çalıştım, onu da kabul etmiyor, kafayı yiyeceğim. bu konuda bilgisi olan, yardımcı olabilecek olan var mıdır?

teşekkürler..


 
edu uzantılı adresine gelen mailleri telefonunda kurulu olan mail adresine yönlendirmek en basit çözüm aslında.

support.google.com
  • fuzzy olmak istemistim  (26.01.14 09:49:44) 
aslında bunu yapmak istemiyorum, çünkü çok mail geliyor diğerine, bir de dediğim gibi yapamadım, ama tekrar deneyeyim.

yine de, direkt edu uzantılıyı telefona eklemek gibi bir şey hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse süper olur.
  • pasp  (26.01.14 09:51:50) 
Bu arada bu tip özel mail adreslerinde (şirket, okul) mutlaka kurulum için rehber olur. çünkü advanced ayarlarda cins cins isimler olabilir. mesela kullanıcı adının başına \bilmemne\ geliyor olabilir veya port olarak 2243 gibi bir sayı kullanılıyor olabilir.

eğer özel bir takım ayarları yoksa gmail kurar gibi deneyebilirsin (ki denemişsindir sanıyorum). olmuyorsa özel ayar vardır ve bunu aynı okula giden birinden başka kimse bilmez ne yazık ki.
  • fuzzy olmak istemistim  (26.01.14 09:59:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.