[]

makyaj temizleme hakkinda-hatun kisilere

yaptigim makyaj genelde sadece biraz pudra ve alliktan ibaret, goz makyaji yapmiyorum. geceleri yuzumu sadece yuz sabunuyla yikiyorum. yeter mi?




 
hatun değilim de, yüzüne sabun sürme. yüzünü suynan yıka


  • compadrito  (26.01.14 06:31:37) 
cildini genel olarak temizlemek için tek yüz sabunu yetmez ki zaten, makyaj yapmıyor olsan bile? öncelikle iyi bir makyaj temizleyici ile çıkar, sonra da cildine uygun bir temizleme sistemi bul, derim. çünkü temizledim sanıyorsun, ama sonra siyah nokta oluşuyor. gerçi az/çok sorunlu bir cildin olduğunu varsaydım, siyah nokta oluşumuna müsait bir cildin yoksa -yani genel olarak karma/yağlı + iri gözenekli bir cildin yoksa- , makyaj temizleyici + cilt temizleyici + nemlendirici işini görür sanırım, tonik falan kullanmana gerek olmayabilir. cilt tipini de yazaydın iyiydi :) gene de cilt doktoru değilim, fikrimce söyledim, disclaimer'ımı yapayım da.


  • pasp  (26.01.14 06:35:55) 
konu dışı olarak; @pasp şu dediklerini her makyajdan sonra yapıyorsanız eğer siz gerçekten kafayı yemişsiniz kadınlar olarak.


  • pain of liberation  (26.01.14 06:37:56) 
@pain: valla kadınlar yapıyor da ben yapmıyorum, mühendisim ben :)

ayrıca yapmak gerekiyor ne yazık ki, eğer cildim temiz olsun diyorsan. bir de, çok vakit alan bir şey değil, düzenli yapılırsa 5 dakikanı alacak bir iş. ben makyaj yapmıyorum, laboratuvarda çalıştığım için ve cildim hassas olduğu için, ama normalde de temizlemek gerektiğinden yapılması gerekir. bir de şehir hayatında yaşayan insanlar olarak, havadaki kir ve toz gözenekleri tıkar -ki benim üzerinde çalıştığım malzeme yüzünden, benim kesinlikle temizlemem gerekiyor, maske bile kullanıyor olsam- , mesela hassas ciltliysen mecburen temizlemek zorundasın cildini. yani işin kozmetik tarafının yanısıra, sağlık tarafı da var. o yüzden, bir daha bir insan grubuna "kafayı yemişsiniz." demeden önce, araştırmanı yaparsan iyi olur, iki dakika içinde de şu bilgileri alabilecek kadar araştırma yaptığını sanmıyorum.
  • pasp  (26.01.14 06:48:52 ~ 07:01:37) 
sabun sürmeyin. önce yüzünüzü bir makyaj temizleyiciyle silin. isterseniz ardından doğal gül suyunu tonik gibi kullanabilirsiniz. sonra da nemlendirici sürün tamamdır. içinde parabenler, alüminyum, SLS gibi maddeler barındırmayan doğal ürünler kullanırsanız daha sağlıklı olur. veya bütün bunları atlayıp yüzünüzü argan yağıyla silebilirsiniz, hem makyajı çıkarır, sivilce yapmaz, güzelce de nemlendirir sabaha duru bir ciltle kalkarsınız.


  • quasiromantic  (26.01.14 10:10:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.